Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

KAΡΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , "ΓΕΛΑΣ"

Σπασμένο στις άκρες μαρμάρινο δάπεδο με το σχέδιο της Ελληνικής σημαίας. Στο σημείο του σταυρού σχισμένο κομμάτι από το απόκομμα ενός ΛΟΤΤΟ.
Ταξινόμηση
σύγχρονη ελληνική τέχνη
Υλικά και Τεχνικές
Όνομα τεχνικής: μεικτή τεχνική
Υπόστρωμα: μάρμαρο

Βιογραφικά Στοιχεία
Καράνος Κώστας
(Επανομή Θεσσαλονίκης 1952)
Αυτοδίδακτος ζωγράφος.
Ο Κωστας Καρανος υπηρξε ενας από τους σημαντικοτερους ζωγραφους του Δημου μας,
με πολλες διακρισεις και ενας πολύ δραστηριος ανθρωπος.
Η απωλεια του δημιουργει ένα μεγαλο κενο στο χωρο των εικαστικων,όμως το σπουδαιο
εργο που αφηνει πισω του , θα μας τον θυμιζει παντα.Εκφραζουμε στην οικογενεια του
τα βαθια μας συλληπητηρια.

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο της Επανομής...Radio Epanomi

Ξεκίνησε να εκπέμπει στο διαδίκτυο το πρώτο ιντερνετικό ραδιόφωνο της Επανομής. Radio Epanomi από 1η Ιουνίου κανονικά με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.Συντονιστείτε και απολαύστε μουσική στη διεύθυνση http://www.radioepanomi.listen2myradio.com/ .
Kαλή ακρόαση..........

Eπίσης μπορείτε να ακούσετε το σταθμό μέσω του ιστολογίου http://www.radioepanomi.blogspot.com/


Τρίτη 19 Μαΐου 2009

TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ

Κυρίες και κύριοι,
Είμαστε απόψε εδώ, για να μας παρουσιάσει η δημοτική αρχή το ΓΠΣ που με τις ευλογίες της κατασκεύασε. Θα περίμενε κανείς, ότι έστω και τώρα, που τα πάντα έχουν τελειώσει και η μελέτη έχει ήδη σταλεί προς υπογραφή από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η δημοτική αρχή να πει μια συγγνώμη για όσα έκανε, αλλά και για όσα δεν έκανε, αλλά όφειλε να κάνει. Θα περίμενε κανείς να ακούσει την αλήθεια για τις παραλείψεις και τα εγκλήματα. Αντί αυτών, η δημοτική αρχή πανηγυρίζει για το δημιούργημά της. Οι πολίτες όμως της Επανομής, δεν είναι αφελείς, ξέρουν να ξεχωρίζουν και να κρίνουν.
Η δημοτική αρχή, δε λέει την αλήθεια, για τις εκτάσεις του μοναστηριού της Αγίας Αναστασίας και την τουριστική αξιοποίησή τους.
Δε λέει την αλήθεια, για την τσιμεντοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου.
Δε λέει την αλήθεια, για την πολεοδόμηση των ρεμάτων στο Κορελό.
Δε λέει την αλήθεια, για την απαράδεκτη διαδικασία ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών.
Ο δήμαρχος, είχε δεσμευτεί ότι το ΓΠΣ θα έπρεπε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά να προωθηθεί προς υπογραφή. Εγώ προσωπικά, σε δημόσιες τοποθετήσεις μου και στα δημοτικά συμβούλια, επέμενα και έλεγα ότι μετά τη γνωμοδότηση στη φάση της προκαταρκτικής πρότασης, ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, και θα έπρεπε να ακυρώσει τη σύμβαση με τους μελετητές, γιατί βλέπαμε –το παραδεχόταν και η δημοτική αρχή- ότι η μελέτη είχε πάρει στραβό δρόμο. Αυτός ο δρόμος πώς ίσιωσε αμέσως μετά;; Η δημοτική αρχή απαξίωσε τις επισημάνσεις μου και όσα καταμαρτυρούσα, όταν έστειλα εξώδικη δήλωση στους μελετητές και στον Οργανισμό Ρυθμιστικού, ενώ συντάχθηκε με κάποιους από την αντιπολίτευση και δημιούργησαν μια επιτροπή για να παρακολουθεί δήθεν την πορεία της μελέτης.
Η δημοτική αρχή, διέδιδε ότι λέγαμε ψέματα και κινδυνολογούσαμε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Ποιος έλεγε τελικά ψέματα κ. δήμαρχε;; Τι έχετε να πείτε τώρα στους πολίτες;; Γιατί δε φέρατε το τελικό σχέδιο στο δημοτικό συμβούλιο;; Οι μάσκες όμως έπεσαν…
Οι πολίτες αυτού του τόπου, είναι περήφανοι και δε δέχονται πίσω από την πλάτη τους οικονομικές συμφωνίες για να αποκτήσει στο Φανάρι η Μονή Αγίας Αναστασίας ξενοδοχεία. Δε μπορούμε να δεχτούμε, ότι όλος ο Ποταμός θα πολεοδομηθεί και αυτό δε μπορούμε να το βαφτίζουμε β’ κατοικία. Βεβαίως και χρειάζεται ανάπλαση στον Πάλιουρα και στην Παραλία, δε μπορεί σήμερα, να έχουμε παράγκες, στενούς δρόμους και αυθαιρεσίες σε μια παραλιακή περιοχή. Αυτούς τους σκοπούς πρέπει να εξυπηρετεί ένα ΓΠΣ. Δε μπορούμε όμως, στο βωμό της ψηφοθηρίας, να βάζουμε ανεξέλεγκτα στο σχέδιο στον Ποταμό, χιλιάδες στρέμματα και να τα χαρακτηρίζουμε περιοχή β’ κατοικίας. Για ποια β’ κατοικία μιλάτε κύριοι της δημοτικής αρχής; Για τη β’ κατοικία της αρπαχτής;;;
Βεβαίως και πρέπει να πέσει ο συντελεστής δόμησης σε πυκνοδομημένες περιοχές. Αρκεί βέβαια, να μην έχει ήδη εξαντληθεί αυτός ο συντελεστής. Πού ήταν όμως ο Δήμος τα τελευταία δέκα χρόνια, που γινόταν αυτή η οικιστική έκρηξη μέσα και έξω από την Επανομή;; Ποια μέτρα πήρε για να διαφυλάξει ελεύθερους χώρους και θέσεις στάθμευσης, ειδικά στο κέντρο του χωριού; Ποιες πολιτικές αποφάσεις πήρε η παρούσα και η προηγούμενη δημοτική αρχή; Καμία απολύτως.
Αν θέλαμε επιτέλους να αξιοποιήσουμε το παραλιακό μέτωπο, θα έπρεπε κατ’ αρχάς να οργανώσουμε την οικιστική ανάπτυξη και τις δραστηριότητες προς την θάλασσα και όχι προς το Κορελό και το Πλαγιάρι.
Αν θέλαμε την τουριστική αξιοποίηση, θα μιλούσαμε για πρότυπο παραθεριστικό οικισμό στις δημοτικές εκτάσεις στον Ποταμό, υποχρεωτικά με μονόροφες κατασκευές και χαμηλό συντελεστή δόμησης, που θα χρησιμοποιούν την βιοκλιματική και δραστηριότητες χαμηλής όχλησης ως μέσα για την έλξη επισκεπτών.
Αν θέλαμε πραγματική ανάπτυξη για τον τόπο μας, θα μιλούσαμε για την Επανομή – έδρα της ποιοτικής κατοικίας και θα προκρίναμε σχεδιασμούς για μέσα σταθερής τροχιάς. Θα δίναμε το έναυσμα στην πολιτεία να περάσει από εμάς ένας προαστιακός σιδηρόδρομος, γιατί θα το είχαμε προβλέψει. Θα χωροθετούσαμε περιφερειακό δρόμο μακριά από οικιστικές περιοχές. Πού είναι όλα αυτά στη μελέτη;;

Ποια ανάπτυξη έρχεστε σήμερα να παρουσιάσετε; Την ανάπτυξη των οικονομικών συμφερόντων και την ανάπτυξη των κατόχων γης που κάποιοι μεσίτες στείλαν πριν λίγα χρόνια στο Κορελό.
Αυτή είναι η ανάπτυξή ΣΑΣ, όχι η δική μας…

Ο συντελεστής δόμησης στην περιοχή επέκτασης είναι 0,3. Είναι ευρέως παραδεκτό ότι τα οικόπεδα για να μπορούν να είναι αποδοτικά στους οικοπεδούχους θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης, ενώ είναι τελείως απαραίτητο να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην δημιουργούνται οικοδομικά τερατουργήματα. Αυτό υπάρχει η δυνατότητα να επιτευχθεί με ανώτατο όριο στην κάλυψη του οικοπέδου ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για αυτοκίνητα και πράσινο μέσα στο οικόπεδο. Έτσι, θα είχαμε αποφύγει επεκτάσεις σε ρέματα, θα επιτυγχάναμε επεκτάσεις πιο συμμαζεμένες, θα δημιουργούσαμε έναν οικισμό ο οποίος θα ήταν πιο εύκολο να δημιουργηθεί με λιγότερους οικονομικούς πόρους και να δίνει την αίσθηση της ασφάλειας στους κατοίκους. Παραδείγματος χάρη, αν είχαμε επιλέξει έναν συντελεστή δόμησης 0,6, θα χρησιμοποιούσαμε ακριβώς τη μισή γη για επέκταση του οικισμού, θα θέλαμε τα μισά λεφτά για να κάνουμε τους δρόμους και τις υπόλοιπες υποδομές, θα θέλαμε τα μισά χρήματα για να υλοποιηθεί μέχρι τέλους η επέκταση του σχεδίου. Με υποχρεωτικές ρυθμίσεις όπως μέγιστο ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου και δημιουργία 3 θέσεων στάθμευσης μέσα στο οικόπεδο ανά 100 τ.μ. κτίσματος και με αυστηρό έλεγχο των πολεοδομικών παραβάσεων όταν οι εργολάβοι κτίζουν τις οικοδομές, θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα με τα τεράστια κτίσματα.
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Απέδειξε ότι βάζει πάνω από την ανάπτυξη του τόπου, τα ρουσφέτια σε νέους κατοίκους και σε ντόπιους επανομίτες, για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτήν όμως την κατάντια, έχουμε και τα μέσα και τον τρόπο να τα καταπολεμήσουμε, έχουμε τη δυνατότητα και τη θέληση να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς μιας δημοτικής αρχής που προσκυνάει και προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ!!!


Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες και στη διοίκηση της Ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ.Η άνοδος στην Γ' Εθνική κατηγορία αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την Επανομή. Ελπίζουμε η ομάδα να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις μεγαλύτερες απαιτήσεις που έρχονται και να μας χαρίσει ακόμη περισσότερες συγκινήσεις.

Αναλυτικότερα για την Αναγέννηση:

Στη Γ’ Εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται από του χρόνου η Αναγέννηση Επανομής μετά τη νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής, αν και ακόμη και με ισοπαλία εξασφάλιζε τον προβιβασμό της.


1.Αναγέννηση Επανομής 51-20 66

2.Νίκη Πολυγύρου 63-27 64

3.Κιλκισιακός 45-19 55

4.Ολυμπιακός Γαλατάδων 42-30 46

5.Αετός Σκύδρας 40-28 46

6.ΠΑΟΔ 36-32 41

7.ΠΟ Μουδανιών 45-37 38

8.Αλμωπός Αριδαίας 43-44 37

9.Εθνικός Σοχού 32-37 36

10.Διόσκουροι 37-38 35

11.Πάικο Γουμένισσας 29-41 34

12.Ηλιούπολη 39-39 31

13.ΑΕ Πολυκάστρου 24-63 23

14.Απόλλων Κρύας Βρύσης 24-42 22

15.Δόξα Ασσήρου 14-67 11

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ 12 ΜΑΙΟΥ 2009

Κυρίες και κύριοι,
Απόψε η δημοτική αρχή παρουσιάζει τα μαύρα άσπρα για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου μας. Ενός ΓΠΣ το οποίο διακρίνεται από την αδιαφάνεια κατά την υλοποίηση, την κατευθυνόμενη ανάπτυξη σε μοναστήρια, την τσιμεντοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου, την επέκταση του σχεδίου σε ρέματα και αρχαιολογικούς χώρους. Στην τοποθέτησή μου όμως σήμερα, θα ήθελα να αναφερθώ μόνο στα σημεία που αφορούν το Μεσημέρι:
- Προωθείται μια επέκταση 1.870 περίπου στρεμμάτων, περιμετρικά του οικισμού, ακόμη και σε ρέματα και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ είναι προφανές ότι οι εν λόγω περιοχές, θα έπρεπε να εξαιρεθούν της πολεοδόμησης. Αν δείτε προσεκτικά στο χάρτη, πίσω από το σχολείο και αλλά και πιο πάνω από τα νεκροταφεία, ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως περιοχή επέκτασης του σχεδίου, ενώ βρίσκονται οι Αρχαιολογικές Τούμπες και ρέματα. Επομένως οι μελετητές και η δημοτική αρχή είτε έχουν άγνοια, είτε εσκεμμένα προσπαθούν να παραπλανήσουν τους κατοίκους, για το μέγεθος της επέκτασης, είτε όντως σκοπεύουν να «πνίξουν» τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ρέματα, βάζοντας γύρω – γύρω οικόπεδα. Όταν μπουν αυτά τα οικόπεδα στο σχέδιο, απλά δεν θα μπορούν να κτίσουν, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία δεν θα δίνει την απαραίτητη έγκριση, καθότι όλη η ευρύτερη περιοχή έχει αρχαιολογικά ευρήματα, οπότε οι ιδιοκτήτες θα έχουν εισφέρει σε χρήμα και σε γη, αλλά δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Ρωτήστε κάποιους παρακείμενους ιδιοκτήτες που προσπάθησαν να κτίσουν, αν τελικά τα κατάφεραν. Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα, ότι η προσπάθεια αυτή θα συναντήσει πολλά εμπόδια.
- Ο συντελεστής δόμησης στην περιοχή επέκτασης είναι 0,3. Είναι ευρέως παραδεκτό ότι τα οικόπεδα για να μπορούν να είναι αποδοτικά στους οικοπεδούχους θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης, ενώ είναι τελείως απαραίτητο να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην δημιουργούνται οικοδομικά τερατουργήματα. Αυτό υπάρχει η δυνατότητα να το πετυχουμε με ανώτατο όριο στην κάλυψη του οικοπέδου ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για αυτοκίνητα και πράσινο μέσα στο οικόπεδο. Έτσι, θα είχαμε αποφύγει επεκτάσεις σε ρέματα, θα πετυχαιναμε επεκτάσεις πιο συμμαζεμένες, θα δημιουργούσαμε έναν οικισμό ο οποίος θα ήταν πιο εύκολο να δημιουργηθεί με λιγότερους οικονομικούς πόρους και να δίνει την αίσθηση της ασφάλειας στους κατοίκους. Παραδείγματος χάρη, αν είχαμε επιλέξει έναν συντελεστή δόμησης 0,6, θα χρησιμοποιούσαμε ακριβώς τη μισή γη για επέκταση του οικισμού, θα θέλαμε τα μισά λεφτά για να κάνουμε τους δρόμους και τις υπόλοιπες υποδομές, θα θέλαμε τα μισά χρήματα για να υλοποιηθεί μέχρι τέλους η επέκταση του σχεδίου. Θα αντιμετωπιζαμε το προβλημα με τα τεραστια κτισματα με υποχρεωτικές ρυθμίσεις όπως μέγιστο ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου και δημιουργία 3 θέσεων στάθμευσης μέσα στο οικόπεδο ανά 100 τ.μ. κτίσματος και με αυστηρό έλεγχο των πολεοδομικών παραβάσεων όταν οι εργολάβοι κτίζουν τις οικοδομές. Όλα αυτά όμως απαιτούν πολιτική βούληση και όχι λαϊκισμούς, όπως το να «τεντώνουμε» την επέκταση σε κάποιες γωνίες για να «βολέψουμε» κάποιους δικούς μας.
- Το Μεσημέρι, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σημείο, μια περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Είναι το ρέμα που διασχίζει τον οικισμό και εκτείνεται πέρα από αυτόν. Αυτό ακριβώς το ρέμα ενώ επρεπε να το αναδειξουμε, έρχεται σήμερα αυτή η μελέτη να προτείνει ότι θα πρέπει να πολεοδομηθεί και η δημοτική αρχή συμφωνεί. Είναι ωστόσο πρωτοφανές σήμερα, που η ανάδειξη του περιβάλλοντος και η προστασία του αποτελεί για όλον τον κόσμο προτεραιότητα, μια δήθεν μελέτη να προτείνει κάτι τέτοιο. Είναι προφανές ότι είτε οι μελετητές ούτε καν ήρθαν να δουν το εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, είτε η δημοτική αρχή πρότεινε μια τέτοια επέκταση, γιατί προφανώς θα είχε κάποιους «ιδιαίτερους» λόγους. Είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, δε θα πρέπει να συμβεί αυτό , και πρέπει αφενός μεν να σταματήσει, αφετέρου δε να απολογηθούν οι συντελεστές του. Το ρέμα πρέπει να προστατευτεί γιατί αποτελεί μοναδικό πνεύμονα πρασίνου είναι φυσικος αγωγος οξυγονου. Οι παρόχθιες του ρέματος περιοχές, έχουν μεγάλη κλίση, οπότε οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πάρουν αλλού γη. Πού όμως; Σε βάρος των κοινοφελών χώρων; Σε βάρος του πρασίνου; Ή μήπως θα αποζημιωθούν με ψίχουλα, όπως πολλές φορές έχει γίνει σε άλλες περιοχές; Αυτά όλα θα τα είχαμε αποφύγει αν υπήρχε σωστή αντιμετώπιση από τους μελετητές και τη δημοτική αρχή. Αυτοί όμως ούτε καν έλαβαν υπόψη τις επισημάνσεις μου και όσα τους λεγαμε, όταν έστειλα εξώδικη δήλωση στους μελετητές και στους Οργανισμό Ρυθμιστικού, όταν η δημοτική αρχή συντάχθηκε με κάποιους από την αντιπολίτευση και δημιούργησαν μια επιτροπή για να παρακολουθεί δήθεν την πορεία της μελέτης.
- Και τελος και κυριοτερος λογος είναι η κατευθυνση που δινει το συγκεκριμμενο της αγροτικης αναπτυξης της περιοχης.Σε μια περιοχη που δεν υπαρχει αγροτης κατω από 45 ετων.
- Αραγε με ποιους θα γινει η αναπτυξη?
Κυρίες και κύριοι, πέρα από αυτά τα θέματα, το ΓΠΣ δεν έχει κανένα απολύτως αναπτυξιακό χαρακτηριστικό για τον τόπο και για τους δημοτες του. Αυτό το ΓΠΣ πρέπει να ανατραπεί και να γίνει ένας νέος σχεδιασμός ο οποίος θα επιτυγχάνει την προστασία του περιβάλλοντος, την απόδοση των οικοπέδων, την προστασία της γης ώστε να είναι διαθέσιμη και σε μελλοντικές γενιές. Γιατί θέλουμε ένα ΓΠΣ που να λύνει προβλήματα και όχι ένα ΓΠΣ το οποίο «βολεύει» ημέτερους.
Είναι κριμα για τον τοπο μας να εγλωβιστουμε σε ένα
Χωροταξικο σχεδιασμο που δεν προσφερει αναπτυξη,
αλλα εξυπηρετει συμφεροντα ξενα προς τους δημοτες
του Δημου μας.Εμεις σας υποσχομαστε από αυτή εδώ την θεση ότι δεν θα σταματησουμε να μαχομαστε για να καταργησουμε το συγκεκριμμενο ΓΠΣ.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ 4ου ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Π.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Επί του θέματος της πληρωμής του 4ου λογαριασμού της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Επανομής δηλώνω ότι:

1. Η μελέτη στο σύνολό της , δεν πληροί με επάρκεια τους όρους και τα στοιχεία που θα έπρεπε να είχε για την ανάπτυξη του τόπου μας, την προστασία του περιβάλλοντος , τις χρήσεις γης . Π.χ έχει επεκτάσεις σε ρέματα , τσιμεντοποιεί το παραλιακό μέτωπο , χωροθετεί ζώνη αναψυχής - τουρισμού εκχωρώντας σε ξένα προς το Δήμο συμφέροντα (κατευθυνόμενη ανάπτυξη).

2. Με σαφήνεια και κατηγορηματικό τρόπο έχω δηλώσει σε εξώδικη πρόσκληση την οποία απέστειλα στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης στους μελετητές και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την οποία κοινοποίησα στο Δήμο Επανομής και σε άλλους φορείς ότι το εν λόγω Γ.Π.Σ φαίνεται να εξυπηρετεί ανάγκες οι οποίες δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η χωροθέτηση της ζώνης αναψυχής-τουρισμού σε εκτάσεις που ανήκουν ή διεκδικεί η Μονή Αγίας Αναστασίας, δημιουργεί υποψίες για την κατευθυνόμενη ανάπτυξη.

3. Η Δημοτική Αρχή της πλειοψηφίας δήλωνε στο δημοτικό συμβούλιο και σε ανοικτές συνελεύσεις ότι το Γ.Π.Σ πριν αποσταλεί προς υπογραφή από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΠΣ έχει ήδη αποσταλεί στον Υπουργό χωρίς καμιά ενημέρωσή μας, οπότε αποδείχτηκε ότι η Δημοτική Αρχή έλεγε ψέμματα και παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες.

Για τους παραπάνω τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους καταψηφίζω το θέμα της πληρωμής του 4ου λογαριασμού, γιατί ο Δήμος μας δεν αξίζει να διοικείται από ανθρώπους που ψεύδονται και παραπλανούν τους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο.