Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΟΥ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/03/2010 εγκρίθηκε η σύναψη μακροπρόθεσμου δανείου ύψους 980.000 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Στην ψηφοφορία η παραπάνω σύναψη εγκρίθηκε με 9 θετικές ψήφους ενώ μειοψήφισαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι.
Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Αναγεννησης Παραδείσης Γρηγόρης είπε τα εξής:

"Είναι γνωστό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου μας με τις μαύρες τρύπες που προκλήθηκαν από την κακοδιαχείριση και την σπατάλη του δημοτικού χρήματος.
Σήμερα ολόκληρη η χώρα μας κινείται στην λογική του δανεισμού , δυστυχώς το ίδιο κάνει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση .
Με τη λήψη αυτού του δανείου ανατρέπονται στην πράξη οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής για δήθεν οικονομική ανάκαμψη στο Δήμο Επανομής.
Σας είχαμε προειδοποιήσει και στη λήψη προηγούμενου δανείου ότι δεν θα πετύχετε τίποτα απολύτως , διότι βρίσκεστε σε λάθος δρόμο.
Έτσι σήμερα καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για τη σύναψη ενός ακόμα θαλασσοδανείου, την ώρα μάλιστα που ο Δήμος Επανομής έχει μπει σε οικονομική μαύρη λίστα και ταυτόχρονα μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.
Με την απουσία του υπεύθυνου των οικονομικών του Δήμου Επανομής και χωρίς τη στοιχειώδη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για τα οικονομικά του Δήμου όπως έσοδα -έξοδα αποθεματικό και τρέχουσες υποχρεώσεις του Δήμου, ζητάτε την σύναψη του παραπάνω θαλασσοδανείου και την επιβάρυνση των δημοτών μας με ακόμη μεγαλύτερους φόρους.
Καλώ τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν την σύναψη αυτού του δανείου που αποκλειστικός σκοπός του είναι να εξυπηρετήσει πελατειακές ανάγκες της Δημοτικής Αρχής που είναι εγκλωβισμένη σε αυτές και θα επιβαρύνει την επόμενη Δημοτική Αρχή.
Δυστυχώς δεν έχουμε νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου και ο κατήφορος συνεχίζεται.
Στο Δήμο Επανομής μας αξίζει σύναψη δανείων για ανάπτυξη και όχι για κάλυψη λειτουργικών αναγκών."

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας καλούμε σε πρώτη τακτική συνεδρίαση για την 23/03/10 ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρουμε αποφάσεις επί των κατωτέρω θεμάτων.

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση 1ου Λογαριασμού και Πιστοποίησης για την πληρωμή της μελέτης " Αναμόρφωση Οριστικής Μελέτης και ανασύνταξη Τεύχων Δημοπράτησης Σύμφωνα με τον Ν.3263/04 για τις ανάγκες του έργου Αποχέτευση Δήμου Επανομής."

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση 1ου Λογαριασμού και Πιστοποίησης για την πληρωμή της μελέτης : "Αποχέτευση Δήμου Επανομής , 1ος Ειδικός Προϋπολογισμός "

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση 1ου Λογαριασμού (πιστοποίησης )για την πληρωμή του αναδόχου του έργου "Αγροτική οδοποϊία Επανομής".

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση της υπ' αριθ. 37/2010 μελέτης με τίτλο "ΑΠοχέτευση ομβρίων υδάτων κεντρικής οδού Δ.Δ Μεσημερίου"

ΘΕΜΑ 5ο: Αποζημίωση μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης (πλην Δήμου Θεσσαλονίκης).

ΘΕΜΑ 6ο: Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Επανομής 2010.

ΘΕΜΑ 7ο: Σύναψη Δανείου

ΘΕΜΑ 8ο: Προγραμματική Σύμβαση καταπολέμησης κουνουπιών στην περιοχή των Δήμων Ανατολικής Υπαίθρου Ν.Θεσσαλονίκης για το έτος 2010.

ΘΕΜΑ 9ο: Αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα του Δήμου Επανομής.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση μελέτης: "Παροχή υπηρεσιών για την ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστης παραλίας "Ποταμός" Δήμου Επανομής.

ΘΕΜΑ 11ο: Αιτήσεις