Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Β'


Στα πλαίσια της εξαγγελίας του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την μελέτη που συντάχθηκε προβλέπεται νέα διοικητική μεταρρύθμιση γνωστή ως σχέδιο "Καποδίστριας 2". Το σχέδιο αυτό , η εφαρμογή του οποίου δεν έχει ακόμη καθοριστεί χρονικά, προβλέπει συνενώσεις Δήμων και Νομαρχιών με σκοπό να προκύψουν μεγάλοι και δυνατοί Δήμοι και Νομαρχίες{Περιφέρειες} επίσης. Ο Δήμος της Επανομής συμπεριλαμβανόμενος στην μελέτη ενδέχεται σύμφωνα με το σχέδιο να συνενωθεί με τον Δήμο Μηχανιώνας και τον Δήμο Θερμαϊκού. Βέβαια ακόμη όλα είναι ρευστά και τίποτα δεν έχει καθοριστεί επισήμως. Γι αυτό το λόγο ο συνδυασμός ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ανοίγει τον διάλογο με τους Δημότες της Επανομής και του Μεσημερίου, για να ακουστεί η φωνή τους και η άποψη τους επί του σχεδίου αλλά και να εκφράσουν οι ίδιοι το πως οραματίζονται τον Δήμο μας έπειτα από μια συνένωση.. Ο λόγος δικός σας.....


Σας παραθέτουμε την έρευνα που διεξήγαγε το blog στο ερώτημα με ποιον Δήμο επιθυμείτε να γίνει συνένωση του Δήμου Επανομής και τα αποτελέσματα:

Ψήφοι 201

Με τον Δήμο Μίκρας 70 (34%)

Με τον Δήμο Θερμαϊκού 2 (2%)

Με τον Δήμο Ν.Μηχανιώνας 12 (6%)

Η συνένωση δεν είναι ωφέλιμη 117 (58%)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα ειναι ότι ο Οικονομίδης κάνει πάλι συζητήσεις υπογείως και δε φέρνει το θέμα των συνενώσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο κατ άρχάς και κατά δεύτερο λόγο σε δημόσιες συνελεύσεις. Μια ζωή όλα στα μουλωχτά.... Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

dioikitiki metatryumisi xwris metarythmisi toy sykgentrwtioy kratoys den ginetai.Exei dikio to PASOK poy milaei gia merythmisi anekdoto.
h psifoforia sto blog sas deixnei oti i epanomi fobatai ti sinenwsi h mipws kanw lathos?
K.M.

Ανώνυμος είπε...

Η Επανομή δεν φοβάται την συνένωση. Αυτό που κάνει τον κόσμο να δίνει αυτή την απάντηση είναι ο τοπικισμός που διακατέχει τον κάθε Επανομίτη, ο οποίος δεν θα δεχθεί να έχει δήμαρχο κάποιον "ξένο". Λέγωντας ξένο εννοώ μη Επανομίτη.

Ανώνυμος είπε...

ton Karamanli pantws den ton akousame na eksagelei tipota gia Kapodistria sthn ekthesi.Opote episima tipota akomi.Mhn skate

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα συζήτηση κάνετε... ότι και να κάνει ο οικονομίδης είτε υπόγεια είτε υπέργεια δεν έχει νόημα. Ο καποδίστριας 2 είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την οποία δεν βλέπουμε να έχει και πολύ μέλλον. Και επειδή βλέπουμε εμπλοκή πολλών κομμάτων στην επόμενη κυβέρνηση, πιθανόν 2, ένα εκ των οποίων θα είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του όπως φαίνεται παρακάτω, http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=1566605, απορρίπτει κάποιο τέτοιο σχέδιο, δεν θα έχουμε καμία αλλαγή στην οργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκισης.