Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΔΟΥΛΜΠΕΡΗ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο κ.Παραδείσης ζήτησε την ενημέρωση για την αποδοχή της διαθήκης του Αρχελάου Δουλμπέρη , η οποία περιλαμβάνει:

- ίδρυση ιδρύματος με το όνομα Ίδρυμα Αρχελάου Δουλμπέρη
- το ίδρυμα θα είναι κοινοφελούς και εκπολιτιστικού χαρακτήρα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
- την κατασκευή ενός θερινού αμφιθεάτρου 1000 θέσεων περίπου με την ονομασία αμφιθέατρο Δήμου Επανομής "ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΔΟΥΛΜΠΕΡΗ"
- κατασκευή μουσείου αγροτικής οικονομίας και ιστορίας της Επανομής
- υποτροφίες σε 5 απόρους φοιτητές της Επανομής με το ποσό των 3000 Ε ετησίως
- παροχή τροφής μέσω Catering σε άπορους κατοίκους της Επανομής.
Όλα τα οικοδομικά θα αναλάβει ο Χρήστος Γκαδρής ή αντιπρόσωπος που θα ορίζει ο ίδιος

Διοικούσα Επιτροπή
α) πρόεδρος ο εκάστοτε Δήμαρχος
β) αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Βογιατζής του Αρχελάου
γ) μέλος η Μαρία Ψαλτοπούλου του Δημητρίου
δ) μέλος ο Χρήστος Γκαδρής του Αποστόλου
ε) μέλος ο Χρήστος Γρηγορίου του Γεωργίου
Γίνεται μνεία ότι το κοινοφελές ίδρυμα ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία της Επανομής
Η διαθήκη συντάχθηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2007 και ανακάλεσε κάθε προηγούμενη.
Η αποδοχή της διαθήκης έγινε στις 12/5/2008 , ενώ προηγήθηκε η δημοσίευση της στις 11/1/2008 στο μονομελές πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση του κ.Παραδείση στο δημοτικό συμβούλιο αν ο δήμαρχος υπέγραψε για την αποδοχή της διαθήκης , ο δήμαρχος απάντησε "Δεν ξέρω ή δεν θυμάμαι καλά". Η κινητή και ακίνητη περιουσία της παραπάνω διαθήκης υπολογίζεται σε αξία εκατομμυρίων ευρώ.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα για να κανει αποδοχη οδημαρχος δεν επρεπε να περει εγκριση απ το δημ. συμβουλιο? κι αν η διαθηκη ηταν επιβαρυμενη με χρεη?κι ο αντιπροεδρος που ειναι ο μονος επανομιτης πως προστατευει το κληροδοτημα ,κρατοντας το κρυφο?Μυριζομαι ασκηση μικροπολιτικης απο μεροσ του δημαρχου.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

Ανώνυμος είπε...

καλη ορεξη κ προσεξτε να μη βαρυστομαχιαστε.αληθεια ο καζακης καταλαβε τιποτε

Ανώνυμος είπε...

mην λετε μαλακιες.ο βογιατζης ειναι εντιμος ανθρωπος αλλα ειναι λιγο χαζουλης

Ανώνυμος είπε...

Η ευθύνη είναι του δημάρχου. Για το Βογιατζή είναι τιμή η συμμετοχή του στο ΔΣ του ιδρύματος. Στη θέση του πάντως, θα το έβγαζα προς τα έξω το θέμα, κακώς δεν το κοινοποίησε. Πα΄ρ' όλα αυτά δεν έχει ευθύνη

Ανώνυμος είπε...

filoi moy o kostakis o filos moy einai koymparos me ton paradisi,gia na exete kaliteri enimerosi an de to kserate

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΥΦΑ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ!!!!!!!!!!!!!ΑΠΛΑ ΘΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά περίεργο ότι ο δήμαρχος ενεργεί από μόνος του...αλλά το χειρότερο είναι ότι αυτά που αναφέρονται στη διαθήκη αν είναι αληθινά δεν βοηθάνε στην ανάπτυξη της περιοχής. το θέατρο και το μουσείο δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα. τζάμπα έργα...

Ανώνυμος είπε...

η συμμετοχη του βογιατζη δεν ειναι τιμητικη.ειναι ο μονος υπευθυνος γιατι ο δουλμπερης ηταν θειος του γι αυτο και συμμετεχει.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ηρεμήστε λίγο.Το πρόβλημα δεν είναι ο Βογιατζής. Ίσα ίσα καλό είναι που συμμετέχει στο συμβούλιο. Το πρόβλημα είναι οτι ο δήμαρχος έκανε τον κινεζο στην ερώτηση αν εγινε αποδοχή κληρονομιάς στην απάντηση του οποίου διαφαίνεται το πόσο παιχνιδιάρης και ανεύθυνος ειναι.Ο Βογιατζης και το υπόλοιπο συμβούλιο τι μπορούν να κάνουν αφού δεν τέθηκε ακόμη θέμα αποδοχής. Και όσο για τον Κώστα επείδή έχω την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά δεν έχει καμία σχέση με λαμογιά και παρανομία. Αφήνουμε το δάσος και πιάνουμε τ δέντρο. Ελεος με τον καθε κομπλεξικό που βγάζει τις αντιπάθειες του μέσα απο το ιστολόγιο. ΓΙα τον Οικονομίδη τσιμουδιά. Ολοι με τν Βογιατζή ασχολείστε..

Ανώνυμος είπε...

για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα υπάρχει πολύ παρασκήνιο. τί είναι αλήθεια και τί όχι λίγοι το ξέρουν και ακόμα πιο λίγοι θα το μάθουν. μακάρι να γίνει κανένα έργο στην Επανομή. αυτό έχει σημασία.

Ανώνυμος είπε...

αυτη η ιστορια εχει πολυ δρομο ακομα λογω γραφειοκρατιας.η συμμετοχη του κωστα αποτελει εγγυηση κ διασφαλιση για την ορθη λειτουργια.και για να μην λετε βλακειες μαθετε οτι αυτου του ειδους τα ιδρυματα λειτουργουν υπο την εποπτεια του υπουργειου οικονομικων κ τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.ΜΙΧ ΣΑΡΑΦΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Μιχάλη, ο Βογιατζής δεν έχει ευθύνη και νομίζω ότι το ήθος του είναι τέτοιο που αποτελεί εγγύηση για χρηστή διαχείριση. Από εκεί και πέρα, έχουμε να κάνουμε -ή να σχολιάσουμε- τα εξής σημαντικά:
1) Ο μακαρίτης ο Δούλμπερης, δείχνει ένα δρόμο κοινωνικής προσφοράς, που πολύ λίγοι ακολουθούν. Τον άνθρωπο δεν τον ήξερα, ούτε τις σχέσεις του με την ΕΠανομή, αλλά νομίζω ότι ως πολίτες του δήμου, έστω και σιωπηλά, θα πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ, που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Το τι έκανε στη ζωη του και αν ήταν δίκαιος ή όχι, δεν γνωρίζω. Η πράξη του σίγουρα όμως -σε σχέση με το ίδρυμα- είναι μοναδική.
2) Ο Οικονομίδης αν υπέγραψε την αποδοχή δίχως να πάρει απόφαση το ΔΣ, ενδεχομένως να υπέπεσε σε παράβαση καθηκοντος, αν η νομοθεσία δεν επιτρέπει τέτοιου είδους κινήσεις δίχως την απόφαση του ΔΣ. Αν ψάξουμε τη νομοθεσία θα το μάθουμε.
3) Ακόμη και εάν έπραξε με ή χωρίς δόλο ο Οικονομίδης, η στάση των συμβούλων είναι απίστευτη: κανένας πλην Παραδείση δε σχολίασε αρνητικά την κίνηση του δημάρχου; Όλα καλά δηλαδή;
Δεν με ενοχλεί τόσο η κίνηση του Οικονομίδη, όσο η μη αντίδραση των Δημοτικών Συμβούλων....
Χάρης Αμμανατίδης

kapsos είπε...

κατ αρχην ειναι καλο που καποιος που γουσταρε την επανωμη εκανε αυτην την κινιση και αφησε την περιουσια του στον τοπο.εοειδη τα λεφτα ειναι πολλα εχω να πω τα εξης

1)πρεπει να υπαρξει διαφανεια
2)ενημερωση για καθε κινηση του δημου,οχι οπως εγινε με την αποδοχη.
3)να γινει ενα σχεδιο αξιοποιησης και γενικοτερης λειτουργιας του ιδρυματος
4)τα κριτηρια για τις υποτροφιες που θα δοθουν να ειναι αντικειμενικα και οχι να δινονται απο την πισω πορτα
5)να βγει ανακοινωση ή ενα δελτιο τυπου που να αναφερει ακριβως τα στοιχεια της περιουσιας για να ξερουμε ακριβως για τι μιλαμε

αυτα.

υ.γ. ο βογιατζης θα τα καταφερει μια χαρα.

Ανώνυμος είπε...

αλλος Αμανατιδης μας ήρθε.Γενικοτητες και αερολογιες.Δεν μας λες τιποτα.Ηθικολογια εσχατης μορφης που αγγιζε τα ορια λαικισμου.Κριμα

Ανώνυμος είπε...

για πεστα μας εσυ πιο συγκεκριμενα για να καταλαβουμε γιατι ο καψος δεν μας τα ειπε καλα κατα τη γνωμη σου

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. Ο ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΙΟ,ΜΕ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕΙΑ. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΚΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι είναι πια περιττό να ασχολούμαστε με το Δήμαρχο. ενεργεί μόνος του σαν να του χαρίσαν χωράφι και χωρίς να ενημερώνει κανένα για μια υπόθεση που αφορά την Επανομή. γιατί? ας βγει επιτέλους να δώσει μια απάντηση. ακόμα και αν ο θυσαυρός βγει άνθρακας οφείλουμε όλοι μας να γνωρίζουμε κάποια πράγματα.

όσο για το Βογιατζή μακάρι να είναι ο έντιμος και ικανός αν και η τιμιότητα κάποιου φαίνεται όταν αποκτάει χρήμα και εξουσία. προβληματισμό όμως προκαλεί ότι και αυτός ακόμη κρύβεται πίσω από το δήμαρχο και δε μιλάει. είναι τυχαίο?

οι άλλοι τρεις ποιοί είναι?

θα πρέπει αυτοί που θα έχουν την ευθύνη του ιδρύματος αλλά και όλοι εμείς να δούμε αύτη την πρωτοβουλία του Δουλμπέρη ώς μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν κάποια πράγματα.
απαιτείται η βοήθεια όλων μας σε κάθε θετική ενέργεια που θα γίνει μέσα από το ίδρυμα αλλά και πίεση όταν δούμε ότι κάτι στραβό γίνεται... αλλίως μια μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται θα καταλήξει αντικείμενο κουτσομπολιού στο διαδύκτιο ή στα καφενεία.

Τυχοδιώκτης!

kapsos είπε...

"αλλος Αμανατιδης μας ήρθε.Γενικοτητες και αερολογιες.Δεν μας λες τιποτα.Ηθικολογια εσχατης μορφης που αγγιζε τα ορια λαικισμου.Κριμα"

Ήταν ένας γάτος μαύρος, πονηρός

κάθε που εβράδιαζε ντύνονταν γαμπρός.

Τα μαλλιά του έκανε λίγο κατσαρά

κι ένα κόκκινο παπιόν φορούσε στην ουρά.

Μα όπως είπα στην αρχή, ο γάτος πονηρός

βόλευε τα κορίτσια και γίνονταν καπνός.

Με τόση καρπερότητα -αχ, να 'χα μια σταλιά!

γεμίσαν τα ιδρύματα με μπάσταρδα γατιά.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε τελικά με το ίδρυμα? γαργαρα έγινε από όλους?