Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2009

O Δημοτικός Σύμβουλος κ.Παραδείσης είπε: "Ο προϋπολογισμός του 2009 δείχνει την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ελέγξει αποτελεσματικά τις πηγές εσόδων. Τα έσοδα που δεν εισπράττονται ποτέ και μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός είναι ελλειματικός και υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου. Ο νέος προϋπολογισμός είναι απολύτως πλασματικός και αναξιόπιστος. Η πλασματικότητα του προϋπολογισμού αποδεικνύεται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του Δήμου όπως αυτό αποτυπώνεται από τους αντίστοιχους αριθμούς του 2008. Η διοίκηση καταφεύγει στην εύκολη λύση , αξιόπιστες πηγές , του δανεισμού , της επιβολής αυξημένων τελών και φόρων και τελευταία στην εκποίηση ακίνητης περιουσίας, μετακυλίοντας ουσιαστικά το βάρος στους δημότες. Παράλληλα περικόπτονται δαπάνες σε τομείς όπως το περιβάλλον, ο αθλητισμός , πολιτισμός ακόμα και η κοινωνική πολιτική σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομικά για πολλές κατηγορίες πολιτών.Η εκτίμησή μου είναι ότι τα χρέη απέναντι σε εργολάβους και προμηθευτές , σε συνδυασμό με την ανυπαρξία οικονομικού ελέγχου θα οδηγήσουν το δήμο σε οικονομική κατάρρευση.
Και αυτός ο προϋπολογισμός των υψηλών φόρων και των μηδενικών παροχών , της διαχειριστικής λογικής και της παντελούς απουσίας αναπτυξιακού οράματος αποκαλύπτει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο το ιδεολογικό στίγμα με το οποίο διοικείται τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας. Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές στο Δήμο Επανομής που η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί και δεν έχει την τόλμη να κάνει. Γι αυτό καταψηφίζω τον προϋπολογισμό του 2009.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

milaeio bolemenos paradisis pou brike perioysia apo ton mpampa toy kai thelei gia atomiki idioktisia kai to dimo.mprabo thrasos!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

giati den bazetai kai tis topothetiseis twn allwn sindiasmwn
Fobastai?

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερο βημα για τον καθενα ειναι το internet.Ακομα και για τους ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ με την Αγγλοεπανομιτικη γραφη τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε ....
Ο/Η Ανώνυμος είπε ....
Ο/Η Ανώνυμος είπε ....
μήπως θα έπρεπε να αφαιρέσουμε το αρσενικό άρθρο?

Παπαδόπουλος Γ. Γρηγόριος
Μεσημέρι

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο λογο?

Ανώνυμος είπε...

Τι μαλακια του την πεταξε παλι ο κεφαλας ο Μεσημεριανος.Ειναι εκτος τοπου οι ποντιοι για μια ακομη φορα.Δικαιως τα ανεκδοτα σας ανηκουν.ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ο ποντιοκτόνος

Ανώνυμος είπε...

o papadopoulos exei dikio,i anonimos einai oxi o anwnimos
B.M.

Ανώνυμος είπε...

O μεσημεριανός θέλει να πει αγαπητοί συνδημότες πως αμα έχετε αρ...... (και να με συγχωρέσουν οι κυρίες που θα τύχει να διαβάσουν τούτο το σχόλιο)
να γράφετε και το όνομα σας. Να είστε κύριοι με Κ κεφαλαίο και να μπορείται να υπερασπίζεστε την άποψη σας με την υπόσταση του χαρακτήρα σας και να μην κρύβεστε πίσω απο παρατσούκλια όπως "ποντιοκτόνος" κ.α. και απο το κοινό "ανώνυμος".
Είστε τραγικοί! Προσπαθούμε να σας θίξουμε τον εγωισμό ώστε να μιλήσετε με όνομα και εσείς επιμένετε να δείχνετε πόσο σκαλωμένο είναι το μυαλό σας.
Και με περίσιο θράσος θα σου πω φίλε ποντιοκτόνε "είπε ο γαΐδαρος τον πετεινό κεφάλα" και γέλασε κιόλας στο τέλος.
Μάλλον σας αξίζει να συντηρείστε σ'αυτή τη μίζερη νοοτροπία που έχετε αναπτύξει ως ντόπιοι και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για να προαχθεί το επίπεδο -στην προκειμένη περίπτωση- της επικοινωνίας, αδυνατείται να εντοπίσετε την ουσία του εγχειρήματος και το βρίσκεται βλακώδες και αστείο.