Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας καλούμε σε πρώτη τακτική συνεδρίαση για την 27/2/09, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:00μ.μ , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , για να πάρουμε αποφάσεις επί των κατωτέρω θεμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Δ.Κ άρθρ.95,παρ.4(Ν.3463/2006)

1. Αποδοχή επιχορήγησης στο ΚΕΠ για μισθοδοσία μόνιμου προσωπικού.
2. Καθορισμός τελών υπεδάφους.
3. Αποστολή 1ου λογαριασμού πιστοποίησης για την πληρωμή της εταιρίας ΓΕΩΓΝΩΣΗ Α.Ε
4. Αποστολή 4ου λογαριασμού πιστοποίησης έργου :"Οδοποιία Δ.Δ Δήμου Διάνοιξη - Οδών στην περιοχή ανάπλασης Επανομής."
5.Ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση για την εκτέλεση του έργου: "Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Επανομής ΑΡΓΥΡΙΑ 2009."
6. Ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση για την εκτέλεση του έργου:" Λειτουργία δημοτικού Θεάτρου Επανομής"
7. Ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση για την εκτέλεση του έργου:"Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων Μεσημερίου ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ."
8. Επιχειρησιακό Σχέδιο "Παροχής υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα για το Δήμο Επανομής."
9. Έγκριση μελέτης ,προεκτίμησης αμοιβής της μελέτης "γεωτεχνική έρευνα αξιολόγησης στη θέση του αντλιοστάσιου Α3 για τις ανάγκες του έργου :"Αποχέτευση Δ.Επανομής"
10. Επί αιτήσεων

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση για την 19/2/09, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00μ.μ , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για να πάρουμε αποφάσεις επί των κατωτέρω θεμάτων , σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Δ.Κ άρθρ.95, παρ.4 (Ν.3463/2006).

1. Κατανομή ποσού για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
2. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση έργου.
3. Επικαιροποίηση Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης.
4. Επί αιτήσεων.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γρηγόρης Παραδείσης(ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ) και Δημήτριος Χαλιάπας (ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) , στις 10/12/2008 κατέθεσαν προσφυγή στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Επανομής που αφορούσε την αύξηση των δημοτικών τελών.

Με την προσβαλλόμενη απόφαση (αριθ. 206/26-11-2008) του Δημοτικού Συμβουλίου Επανομής, αποφασίσθηκε η υπερβολική αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Συγκεκριμένα, για την εντός σχεδίου περιοχή της Επανομής, η πραγματική αύξηση είναι 74%. Για γραφεία και καταστήματα στην Επανομή, η αύξηση είναι 30%. Για όλες τις κατοικίες στο Μεσημέρι, η αύξηση είναι 16%. Για γραφεία και καταστήματα στο Μεσημέρι, η αύξηση είναι 74%!!!!!
Οι συγκεκριμένες αυξήσεις σύμφωνα με την νομοθεσία είναι παράνομες και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η ακύρωση της απόφασης.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ


Περιπλανηθείτε στα μαγευτικά μονοπάτια γύρω από τη λιμνοθάλασσα και παρατηρήστε τα πτηνά που φωλιάζουν στην περιοχή. Η εποχή που διανύουμε είναι η καταλληλότερη για να επιδοθείτε στην παρατήρηση των πουλιών , αφού αυτή τη στιγμή ο υγρότοπος της Επανομής είναι γεμάτος πτηνά.Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα παρατηρήθηκαν είκοσι φλαμίνγκο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε και να κάνουμε γνωστό τον υγρότοπο της Επανομής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απο μας εξαρτάται....


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ