Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Εισήγηση του Γρηγόρη Παραδείση για το λεκτικό και τους χάρτες της Β1 φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Κυρίες και κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να τοποθετηθώ επί του λεκτικού και του προτεινόμενου χάρτη της Β1 φάσης όπως αυτά παραδόθηκαν από το Δήμο στους δημοτικούς συμβούλους στο πλαίσιο απάντησης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι μελετητές προσδιορίζουν με σαφήνεια στο λεκτικό ότι θα έπρεπε να υπάρχει τρίτος οικιστικός πόλος στην περιοχή Μετόχι , ως αγροκτήματα οικοδομικών συνεταιρισμών που προορίζονται για γεωργική χρήση με δικαστικές αποφάσεις παρόλο που τελικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει μετά από αντίδραση του ΟΡΘΕ. Επίσης προσδιορίζουν την περιοχή αναψυχής - τουρισμού σε αγροκτήματα που ανήκουν κατα πλειοψηφία σε μοναστήρι.
Καταδεικνύουν με σαφή τρόπο ότι την ανάπτυξη μιας περιοχής τη θέλουν κατευθυνόμενη , βάσει οικονομικών συμφερόντων και όχι βάσει επιστημονικής τεκμηρίωσης , οπότε αίρεται η αντικειμενικότητα που θα έπρεπε να είχαν, με αποτέλεσμα να μην τους εμπιστεύομαιόύτε και εγώ , ούτε πολύ περισσότερο όλοι οι πολίτες.
Επιπλέον,
- Ακολουθήθηκε από τη Δημοτική Αρχή μια διαδικασία κατά την οποία δεν ενημερώθηκαν σωστά οι πολίτες με αποτέλεσμα να είναι μπερδεμένοι σε σχέση με αυτό που πάει να γίνει με την έγκριση του ΓΠΣ.
- Το ΓΠΣ πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα , αλλά κάτι τέτοιο απουσιάζει.
- Οι προτεινόμενες περιοχές προς ένταξη δεν είναι αποτέλεσμα επιστημονικής τεκμηρίωσης αλλά τυχαίας εφαρμογής επί χαρτών.
- οι προτεινόμενες περιοχές προς ένταξη σε 2 σημεία ( Κορελό και Μεσημέρι) είναι σε περιοχές ρεμάτων
- Τσιμεντοποιείται το σύνολο της παραλιακής ζώνης σε 11.000 και πλέον στρέμματα
- Δεν τεκμηριώνεται σωστά ο μελλοντικός πληθυσμός του Δήμου οπότε και οι επεκτάσεις.

Η τελική άποψη που έχω διαμορφώσει και καταθέτω στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες είναι ότι θα πρέπει να διακόψουμε τη διαδικασία υλοποίησης της συγκεκριμένης μελέτης με την εν λόγω επιστημονική ομάδα και να καταγγείλουμε λόγω ανεπαρκών επιστημονικών κριτηρίων . Τα παραδοτέα τους δεν δύνανται να διορθωθούν , οπότε κι αν καταθέσει η δημοτική αρχή άλλη πρόταση , αυτή δεν θα έχει καμία τύχη στην ΟΡΘΕ, παρά μόνο ίσως κάποιες μικρές διορθώσεις.
Πρόταση του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ήταν να ξεκινήσει συζήτηση για τη διαδικασία ανάθεσης και εκπόνησης μιας νέας μελέτης και να ξεκινήσει μια νέα κοινωνική διαβούλευση εκ του μηδενός, με τους πολίτες και τους φορείς να έχουν τον κύριο λόγο, για να διερευνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάπτυξη που αξίζει στον τόπο μας.
Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή, στο Δημοτικό συμβούλιο και παρά τις πιέσεις και τις αντιδράσεις των δημοτών , ψήφισε "κατά" στην πρότασή μας για καταγγελία της σύμβασης βάζοντας έτσι ταφόπλακα στην ανάπτυξη του δήμου μας.

Με εκτίμηση Γρηγόρης Παραδείσης

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Ανώνυμος είπε...

και τωρα ποιο ειναι το επομενο βημα.ο δημαρχος εχει παρει μια αποφαση.εσεις τι κανετε

Ανώνυμος είπε...

θα κάνουμε αυτό που κάνουμε τόσον καιρό: Κοινωνική διαβούλευση, για να αναδείξουμε την αναπτυξιακή ταυτότητα που επιζητούν οι πολίτες. Επίσης, θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις, θα πηγαίνουμε συνέχεια στον Οργανισμό Ρυθμιστικού, θα αποδείξουμε ότι η διαδικασία αυτή κάθε άλλο παρά σωστή ήταν... Κι από εκεί και πέρα, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Σύντομα θα ανακοινώσουμε το σαφές πλαίσιο της δράσης μας.

Ανώνυμος είπε...

auta einai xazomares.O panagulias ekane auto pou ithele kai sy epanomiti koimisou!Mia zoi etsi tha tin patame oso yparxoun lamogia kai den yparxoun apofasismenoi dimotes

Ανώνυμος είπε...

otan lete gia epistimoniki tekmiriosi, ti ennoeitai? Poios einai epistimonika katartismeos oste na krinei ta metra... E3allou otan xtizoume ena spiti mporei na to kanoume opos to sxedio tou arxitektona alla stin poreia mporoume na gremisoume ena ntouvari h na xtisoume ena akoma domatio....etsi tha mporesoume na alla3oume kai to sxedio...prepei omos na arxisoume apo kapou...Alla edo pou ta leme den nomizo pos h anapty3i tis epanomis stirizete mono sto sxedio...loipoun polla pragmata...kai auta einai pou dioxnoun ton kosmo...p.x. udreusi(exoume tis egatastaseis apo to 1900),apoxeteutiko(eimaste to mono xorio pou akoma den exei apoxeteusi kai ta aporimata einai stous dromous.akoma kai ta xoria sta vouna exoun apoxeteusi..), sxoleia...giati den kanete tipota gia auta...pou tha pame xoris upodomes...akoma kai teleiotero gps na petixete ti anapty3i ttha exoume? prepei epitelous na 3upnisoume kai na afisoume ta kolimata kai tis prokataleipseis... to mono pou xreiazetai einai synergasia gia dimiourgeia...

Ανώνυμος είπε...

pws na synergastei o lykos me ta provata?h alepou me tis kotes, i koukouvagia me ta aidonia..Dyskolo.

Ανώνυμος είπε...

an theloume anapty3u xreiazetai synergasia... Megales kouventes autes kai prepei na tis apodei3eis... poios einai o lukos kai poia ta provata...poios h alepou kai poies oi kotes...mporei kapoios na einai lukos alla xreiazetai kai autos gia ton kuklo tis zois... kai 3ereis kati den ftaine oi lukoi ftaine ta provata pou tous psifizoun kai oi kotes pou fovountai tin allagi... me kollimena muala den tha pame pouthena... 3upniste.... 3ekollate...prepei na anoiksoume ta matia na doume mprosta... kai oxi piso...

Ανώνυμος είπε...

einai dynaton enas paradisis poy pire 1000 stayroydakia na apaxioni
tis dimokratikes diadikasies?
enas dimokratikos dimotis the epanomis

Ανώνυμος είπε...

αν θεωρεις δημοκρατικες διαδικασιες τον φασισμο της πλειοψηφιας του β γυρου και την ελειψη διαλογου τοτε συγχαρητηρια

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΣΤΑΘΗΣ είπε...

Διέγραψα τα 2 προηγούμενα σχόλια επειδή υπήρχαν ανώνυμες υβριστικές εκφράσεις σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ 2 χρηστών του ιστολογίου.

Χάρης Αμμανατίδης

Ανώνυμος είπε...

και εσυ τι εισαι και διαγραφεις σχολια.οι λεξεις ποτε δεν ειναι υβριστικες μονο οι πραξεις

Ανώνυμος είπε...

min logokrineis re papara...dimokratia exoume!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο δικτυακός τόπος δεν μπορεί να αποτελεί χώρο έκφρασης ύβρεων, ηρεμήστε... Φυσικά και υπάρχει δημοκρατία, φυσικά και δεν υπάρχει λογοκρισία, όταν όμως οι εκφράσεις έχουν να κάνουν με ύβρεις μεταξύ 2 αναγνωστών που προσβάλει ο ένας τον άλλο, τότε ο δικτυακός αυτός τόπος χάνει την ουσία ύπαρξής του που είναι η ανάδειξη της αναπτυξιακής φυσιογνωμίας του τόπου μας και ο γενικότερος προβληματισμός για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αν κάποιος επιθυμεί να εκτονωθεί βρίζοντας, ας δημιουργήσει δικό του χώρο.Φυσικά και οι πράξεις είναι υβριστικές κι αυτές θα πρέπει να καταγγελουμε. Και όπως βλέπετε, το κάνουμε χωρις ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ, όχι όπως άλλοι που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του όχλου, θεωρούν εαυτούς τους άρχοντες της θεωρητικολογίας και της επιστημοσύνης (περί ΓΠΣ ο λόγος, ξέρουν αυτοί ποιους εννοώ...) Όσον αφορά το προηγούμενο ΆΝΩΝΥΜΟ σχόλιο που με χαρακτηρίζει π.....ρα, το αφήνω να υπάρχει για να το βλέπει αυτός που το έγραψε και να αυτοικανοποιείται επειδή με έβρισε και δεν το κατέβασα από το blog !!!! Τα συμπεράσματα περί δημοκρατίας δικά σας...