Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 10 Απριλίου και ώρα 13:30 πραγματοποιήθηκε Νομαρχιακό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε και η δημιουργία ανοιχτού βιολογικού καθαρισμού στο δημοτικό διαμέρσμα Μεσημερίου του δήμου Επανομής. Στο συμβούλιο παρευρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κ.Παραδείσης Γρηγόρης μαζί με άλλα στελέχη του συνδυασμού, ο οποίος ενημέρωσε τους νομαρχιακούς συμβούλους για την θέση των δημοτών του Μεσημερίου , ζητώντας την απόρριψη μιας τέτοιας μελέτης για το Μεσημέρι αλλά και τη σύνδεση αποχέτευσης του Δ.Δ Μεσημερίου με το αποχετευτικό δίκτυο της Επανομής που ήδη έχει εγκριθεί. Το αίτημα των δημοτών συζητήθηκε και τελικά αποφασίστηκε από το νομαρχιακό συμβούλιο η απόσυρση ενός τέτοιου σχεδιασμού για το Μεσημέρι. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής του δήμου Επανομής "έλαμψαν" δια της απουσίας τους.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

nai ok. mporei na min ginei sto mesimmeri..alla pou? kapou den prepei na ginontai kai auta? mipos apoteros skopos den einai to "endiaferon" gia to mesimeri alla gia to xtupima stin apousa dimotiki arxh? exete skeftei pote apla kai logika h mono auti tin rimada tin karekla skeftestai oloi? an den kataferoume na kseperasoume to "ego" den prokeitai na ginei tipota...pote... oi mikropolitikes kai psifothyrikes antilipseis prepei pleon na perasoun sto paraskhnio kai oxi sto proskhnio.

Ανώνυμος είπε...

Όπωςέχει επισημανθεί σε προηγούμενη σχετική με το θέμα ανάρτηση , υπάρχουν 2 εναλλακτικές λύσεις επί του συγκεκριμένου σχεδιασμού μιας τέτοιας κίνησης. Το ζητούμενο αγαπητέ μου δεν είναι η "καρέκλα". Η ενασχόληση με τα κοινά δεν αποσκοπεί σε μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια για την κατάκτηση της "καρέκλας". Στόχος είναι η προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών. Και εφόσον η πλειονότητα των κατοίκων του Μεσημερίου δεν επιθυμεί τη δημιουργία ανοικτού τύπου βιολογικό καθαρισμό οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση και να παλέψουμε για το αιτημά τους μιας και η Δημοτική Αναγέννηση με τον Γρηγόρη Παραδείση εκπροσωπεί στο δημοτικό συμβούλιο τόσο την Επανομή όσο και το Μεσημέρι. Εξ άλλου δεν έχουμε εμμονή με τη δημοτική αρχή όπως αναρωτιέσαι.Απλά επισημαίνουμε τα γεγονότα ως έχουν για να αποδείξουμε πως δεν βράζουμε όλοι σε ένα καζάνι. Και αυτή είναι η διαφορά μας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Δεν περιμένουμε 2 μήνες πριν τις εκλογές για να ασχοληθούμε με τον τόπο μας. Οφείλουμε και το πράττουμε σε καθημερινή βάση. Και αυτό είναι απόδειξη πως δεν νοιαζόμαστε για την καρέκλα...αλλά για τις καλύτερες μέρες που ελπίζουμε πως δεν θα αργήσουν να έρθουν.Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

kala ola auta, alla ego den mporo na katalavo pos ginete na endiafereste gia tous polites tis epanomis-mesimeriou xoris na asxoleiste me ta ousiastika themata pou prepei stin epoxi mas na apasxoloun tous energous polites, kai eidika autous pou mas ekprosopoun sto dimotiko sumvoulio. ok na min ginei sto mesimeri. kai upothetoume pos htan diko sas "epiteugama", an kai den nomizo...exete na proteinete mia lush h to afinoume os ena antipoliteutiko ergo...? kai min mou peite pos tha to kanete otan eklegeite...tha exete epileksei tin lathos apantisi.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου μιλάς λίγο γενικά και δεν προσδιορίζεις. Παρ όλα αυτά ο διάλογος αυτός μου είναι ευχάριστος. Κατ αρχήν δεν θεωρούμε δικό μας επίτευγμα την αναστολή του σχεδιασμού αυτού αλλά επίτευγμα των δημοτών του Μεσημερίου καθώς αυτοί απευθύνθηκαν στον συνδυασμός μας και στον δημοτικό συμβουλο Παραδείση Γρηγόρη να επέμβει για την αναστολή. Τα εύσημα ανήκουν στους δημότες.
Δεύτερον, νομίζω πως μιλάς αυθαίρετα και γενικολογείς. Ποια είναι δηλαδή τα προβλήματα που απασχολούν το δημότη στην σύγχρονη εποχή. Πες μας για να τα καταγράψουμε και να δώσουμε την πρότασή μας.Τρίτον οι προτάσεις μας συνάδουν με τη θέληση των Μεσημεριωτών που είναι όπως προείπα είτε η δημιουργία κλειστού καθαρισμού είτε σύνδεση με το αποχετευτικό της Επανομής που ήδη έχει εγκριθεί. Σε παραπέμπω στην προηγούμενη ανάρτηση.
Σκοπός του ιστολογίου είναιο διάλογος μεταξύ μας. Αυτό επιθυμούμε και πιστεύουμε πως οι πολίτες είναι οι πρωταγωνιστές στα δημοτικά δρώμενα της Επανομής. Είμαστε εδώ να καταγράψουμε τα σύγχρονα προβλήματα των πολιτών και να προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε θέτοντάς τα ως θέματα στο Δημοτικό συμβούλιο. Αυτός είναι ο σκοπός της αντιπολίτευσης. Να λαμβάνει τα μηνύματα της κοινωνίας και να τα υποβάλει στους αρμόδιους. Περιμένουμε ΄τις προτάσεις σου για συγκεκριμένα προβλήματα που πιστεύεις ότι απασχολούν τον κάθε ενεργό πολίτη της κοινωνίας μας. Λειτουργεί και το e-mail του blog στο οποίο δεχόμαστε παράπονα - προβλήματα δημοτών, τα οποία ο συνδυασμός συγκεντρώνει μ, μελετά , προτείνει και τα υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο.Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

8a 8ela na afhsw ena sxolio sto sxolio sas k. sta8h. suggnwmh alla mhpws olo auto ginetai me apotero skopo ton oro ''karekla'' kai mhn mas to arnh8hte. twra ton epiasan oi ''euais8hsies'' ton kurio paradeish??
pou htan toso kairo krumenos o k. paradeishs? apla 8a perimenw na dw tous epomenous eklogikous agwnes na dw poso psema,kai poso upokrisia 8a mporei na pesei oxi mono apo ton k. paradeish alla kai gia olous autous pou 8eloun na onomazontai ''kurioi''. apla kante katio ousiastiko se auto to meros pou onomazetai epanomh. kai 8a perimenw na dw per/ra dromena gia thn neolaia ths epanomhs. an pote thn 8umh8ei kaneis...

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιό σου αγαπητέ μου μου δίνει τη δυνατότητα να επισημάνω τα εξής. Ένας Έλληνας πολίτης ζώντας σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Ο πολιτικός δεν γεννιέται αλλά γίνεται. Ο κ.Παραδείσης λοιπόν, για την ιστορία και μόνο πριν αγωνιστεί στον πολιτικό στίβο διετέλεσε πρόεδρος της Αναγέννησης, της ποδοσφαιρικής ομάδας της Επανομής,εκεί φάνηκε το έργο του, ρωτήστε να μάθετε.Επίσης ανήκει σε σχολική επιτροπή και το 2006 αποφάσισε να είναι υποψήφιος.Δικαίωμά του, όπως και όλων μας. Αλλά δεν μπορείς να λές πως τώρα εμφανίστηκε όταν η δράση του ως δημοτικός σύμβουλος εδώ και δυο χρόνια , είτε με το ιστολόγιο αυτό είτε με την δυναμική παρουσία ρου στα συμβούλια. Σου θυμίζω το θέμα του Γενικού πολεοδομικού. Που είναι οι άλλοι υποψήφιοι?
Επομένως δεν μπορέις να κατηγορείς έτσι έναν άνθρωπο που μάχεται καθημερινά γισ την ΕΠανομή.
Επίσης σε βρίσκω ανενημέρωτο μιας και ξέρεις πως αποφάσεις παίρνει η Δημοτική αρχή κατα πλειοψηφία...Οπότε τα παράπονα στον Δήμαρχο. Η δημοτική Αναγέννηση προτείνει και παλεύει στο συμβούλιο για το καλύτερο.Μην κρίνεις λοιπόν πριν να διασταυρώσεις κάποια επουσιώδη ζητήματα. Όσο για την νεολαία.Υπάρχει παλαιότερη ανάρτηση για τη νεολαία με προτάσεις που θα κατατεθούν στον συμβούλιο.Σε ευχαριστώ
ΥΓ. Μιας και κάνουμε διάλογο καλό θα ήταν να αποφεύγεται η ανωνυμία

Ανώνυμος είπε...

Στάθη ο φίλος πολίτης θέτει γενικά ερωτήματα, όμως με μια εξειδίκευση αυτών μπορούμε να τοποθετηθούμε. Από τη στιγμή που δε θίγει επί προσωπικού, η ανωνυμία είναι οκ... Θα πρέπει να αναρτήσουμε το σύνολο των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου για δούμε τις διαφορές των Δ.Σ.
Χάρης Αμμανατίδης