Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Tα δημοτικά τέλη παραμένουν κοινωνικά άδικα.Προτείνουμε μείωση τελών 30% για κατοικίες , επαγγελματικούς χώρους και καταστήματα μέχρι 100τ.μ.Ενώ στα υπόλοιπα ακίνητα η μείωση να είναι 5%.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις εξής πληθυσμιακές ομάδες:'
α) Στις οικογένειες που έχουν έστω και ένα μέλος με μόνιμη και μη αναστρέψιμη αναπηρία 67% και άνω, δημοτών - κατοίκων Δήμου Επανομής.

β) Σε άπορους δημότες - κατοίκους Δήμου Επανομής.

γ) Σε πολύτεκνες μονογονεϊκές οικογένειες.

Μείωση 50% σε πολύτεκνες οικογένειες δημοτών και μείωση 25% για τις υπόλοιπες ομάδες με αναπηρία, μς τις κατάλληλες προϋποθέσεις και δικαιολογητικά ανάλογα με την κατηγορία των παραπάνω ανθρώπων.Και μετά από κατάθεση σχετικής αίτησης.

Τα δημοτικά τέλη συνεχίζουν να είναι κοινωνικά άδικα , καθώς στον επιμερισμό τους δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τις κοινωνικές ανισότητες του Δήμου μας. Δεν λειτουργούν αναδιανεμητικά , εξοικονομώντας πόρους από αυτούς που κερδίζουν υπέρμετρα από το Δήμο μας και αναδιανέμονται σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Δημοτική Αναγέννηση υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίος ο κοινωνικός εξορθολογισμός και η δημιουργία ενός κλιμακόμενου συστήματος τελών.
Εκείνο που εμείς θεωρούμε κοινωνικά δίκαιο είναι η πολιτική των τελών να ξεκινά από μηδενική βάση για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και κλιμακούμενα να εισπράττονται πόροι με κοινωνικά κριτήρια , φτάνοντας μέχρι αυτούς που κερδίζουν τεράστια κέρδη(π.χ Τράπεζες , μεγάλα εμπορικά καταστήματα).
Γι αυτό εισηγούμαστε τα παραπάνω μέτρα .

Ως δημοτική αρχή, έχουμε χρέος να λαμβάνουμε τα μηνύματα των δημοτών μας και να προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να απαλύνουμε τα καθημερινά προβλήματά τους , ώστε να εξασφαλίζουν οι δημότες μας καλύτερη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: