Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2010

To προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 είναι και πάλι αποσπασματικό.
Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκε από τα λεγόμενα των προηγούμενων συμβούλων ότι δεν έχει σαφή εικόνα για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του 2009 και ως προς τα οικονομικά και ως προς τα φυσικά μεγέθη και ως προς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και οδήγησαν για μια ακόμη φορά στην περιορισμένη απορρόφηση του 2009.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει άγνοια ως προς τις ανάγκες και την ιεράρχηση τους , ώστε να είναι δυνατή η ένταξη έργων με σειρά προτεραιότητας όπως σαφώς ορίζεται στο άρθρο 208 του Δημοτικού Κώδικα .
Θα προτείνουμε μερικές πολύ βασικές δράσεις που κατά την άποψή μας θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα τεχνικό πρόγραμμα αναπτυξιακής προοπτικής και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.Οι δράσεις αυτές αφορούν.

1. Συγκριτική μελέτη εναλλακτικών χρήσεων του αλιευτικού καταφυγίου του Όρμου Επανομής και σύνδεσή του με τις αναπτυξιακές προτάσεις του επιχειρησιακού σχεδίου.
2. Καταγραφή και αξιολόγηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου για την αξιοποίηση και τον προγραμματισμό Δημοτικών Έργων.
3. Μελέτη τρόπων ανάπτυξης και αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων (Επανομή-Μεσημέρι).
4. Μελέτες καταγραφής , ανάδειξης και αξιοποίησης ελέυθερων χώρων.
5. Λήψη απόφασης , μέσα από διαβούλευση , για την ανάπλαση των οργανωμένων παραλιών μας(Παραλία-Πάλιουρας-Ποταμός).

Θέλω δηλαδή να επισημάνω και πάλι την ανάγκη αξιολόγησης και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων στο σχεδιασμό των έργων , ώστε να τεθούν επιτέλους οι βάσεις μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων στο σύνολο του Δήμου.
Συνεπώς για την αποσπασματικότητα του Τεχνικού Προγράμματος , την έλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και την απουσία διαφάνειας και διαβούλευσης καταψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: