Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2010

Μελετώντας τον προϋπολογισμό του 2010, επιβεβαιώνεται η κατηφορική τροχιά των οικονομικών του Δήμου.
Η κάθε συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν έχει πλέον κανένα νόημα και έχει κουράσει τους πάντες από τη στιγμή που γίνονται διαπιστώσεις , χωρίς να λαμβάνονται παράλληλα οι ανάλογες αποφάσεις και τα αντίστοιχα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Δεν έχει κανένα νόημα να διαπιστώνουμε χρόνο με το χρόνο , στον προϋπολογισμό , το ύψος των πλασματικών εσόδων να αυξάνεται και να συνεχίζεται η διαχείριση του Δήμου χωρίς σχέδιο , αλλά αποσπασματικά και χύμα.
Θέλω να εκφράσω την αγωνία και την ανησυχία μας για τη πορεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, η οποία βρίσκεται σε κατηφορική τροχιά.
Προτείναμε την εφαρμογή ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει μια δέσμη οικονομικών μέτρων , άμεσων , μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων.
Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν είχε την πολιτική βούληση για να αποφασίσει και να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου.Πορεύτηκε όπως και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς πρόταση , χωρίς σχέδιο, για τη λύση του οικονομικού προβλήματος. Τα αποτελέσματα τα βλέπουν καθημερινά οι δημότες μας.
Ακόμη μια φορά κινείται στην κατεύθυνση ης διαχείρισης , διατηρεί τις ίδιες επιζήμιες περιβαλλοντικά και κοινωνικά προτεραιότητες , ενώ παρατείνει μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.
Αποτελεί επανάληψη των αποτυχημένων προϋπολογισμών της θητείας Οικονομίδη.
Πλασματικός - Αναποτελεσματικός - Αντιαναπτυξιακός - Ελλειματικός
Γι αυτό τον καταψηφίζουμε.
Η λύση στα προβλήματα είναι η σύνταξη συμμετοχικού προϋπολογισμού και η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας με τον δημότη, καθώς οι ιδέες , η γνώμη και οι ανάγκες των δημοτών πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.
Είναι μια καινοτομία για το Δήμο μας που δυστυχώς παρά την πρότασή μας από την αρχή της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν εισακούσθηκε.Να θυμάστε όμως, αργά ή γρήγορα είναι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από τους πλασματικούς προϋπολογισμούς που συνήθισε να ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: