Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2010

To προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 είναι και πάλι αποσπασματικό.
Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκε από τα λεγόμενα των προηγούμενων συμβούλων ότι δεν έχει σαφή εικόνα για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του 2009 και ως προς τα οικονομικά και ως προς τα φυσικά μεγέθη και ως προς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και οδήγησαν για μια ακόμη φορά στην περιορισμένη απορρόφηση του 2009.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει άγνοια ως προς τις ανάγκες και την ιεράρχηση τους , ώστε να είναι δυνατή η ένταξη έργων με σειρά προτεραιότητας όπως σαφώς ορίζεται στο άρθρο 208 του Δημοτικού Κώδικα .
Θα προτείνουμε μερικές πολύ βασικές δράσεις που κατά την άποψή μας θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα τεχνικό πρόγραμμα αναπτυξιακής προοπτικής και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.Οι δράσεις αυτές αφορούν.

1. Συγκριτική μελέτη εναλλακτικών χρήσεων του αλιευτικού καταφυγίου του Όρμου Επανομής και σύνδεσή του με τις αναπτυξιακές προτάσεις του επιχειρησιακού σχεδίου.
2. Καταγραφή και αξιολόγηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου για την αξιοποίηση και τον προγραμματισμό Δημοτικών Έργων.
3. Μελέτη τρόπων ανάπτυξης και αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων (Επανομή-Μεσημέρι).
4. Μελέτες καταγραφής , ανάδειξης και αξιοποίησης ελέυθερων χώρων.
5. Λήψη απόφασης , μέσα από διαβούλευση , για την ανάπλαση των οργανωμένων παραλιών μας(Παραλία-Πάλιουρας-Ποταμός).

Θέλω δηλαδή να επισημάνω και πάλι την ανάγκη αξιολόγησης και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων στο σχεδιασμό των έργων , ώστε να τεθούν επιτέλους οι βάσεις μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων στο σύνολο του Δήμου.
Συνεπώς για την αποσπασματικότητα του Τεχνικού Προγράμματος , την έλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και την απουσία διαφάνειας και διαβούλευσης καταψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1)Σας καλούμε σε πρώτη τακτική συνεδρίαση για την 28/12/09, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:00 μ.μ , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , για να πάρουμε αποφάσεις επί των κατωτέρω θεμάτων , σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Δ.Κ άρθρ.95,παρ4(Ν.3463/2006).

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Επανομής για το έτος 2010.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση δανείου της ΔΕΥΑ για την ίδια συμμετοχή της στο έργο "Αποχέτευση Δήμου Επανομή".
ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή εσόδων .
ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης για την αντιμετώπιση επιτακτικών αναγκών .
ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή 4ης δόσης ΣΑΤΑ .
ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης για την κάλυψη δαπανών πληρωμής μόνιμου προσωπικού ΚΕΠ.
ΘΕΜΑ 7ο: Απαλλαγή υπολόγου πάγιας προκαταβολής.
ΘΕΜΑ 8ο: Αίτημα για διορισμό γιατρών του ΙΚΑ.
ΘΕΜΑ 9ο: Απόφαση για τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ
ΘΕΜΑ 10ο: Αιτήσεις

2) Σας καλούμε σε πρώτη τακτική συνεδρίαση για την 30/12/09 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου .

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού ΚΑΠΗ Επανομής για το έτος 2010.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού ΚΑΠΗ Μεσημερίου για το έτος 2010.
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού Παιδικού Σταθμού Δήμου Επανομής για το έτος 2010.
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού ΠΑΚ Δήμου Επανομής για το έτος 2010.
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Επανομής για το έτος 2010.

3) Σας καλούμε σε πρώτη τακτική συνεδρίαση για την 30/12/09 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου .

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού Δήμου Επανομής για το έτος 2010.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Κ.ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θέλω να ευχηθώ σε ολους τους δημοτες του δημου Επανομης προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία, επαγγελματική καταξίωση και πρόοδο.Ο ερχομός του 2010, να βρει το Δημο μας μπροστά σε νέες δυνατότητες. Η οικονομία να κινείται στο χώρο της αξιοπιστίας. Η πολιτική να επιστρέψει στην καθημερινότητα,να επιστρέψει στην ελληνική περιφέρεια. Να προχωρησουμε σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα. Να ανταποκριθουμε στα αιτήματα, με ευθύνη και ρεαλισμό. Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή έχει δυσκολίες. Χρειάζεται ψυχή, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Αυτή όμως είναι η επιλογή μας. Στο Δημο Επανομης να νοιαζόμαστε για όλους τους πολίτες. Η συνεννόηση, η σύνθεση των απόψεων να μην είναι πρόσχημα, να είναι πολιτική επιλογή και ο δημόσιος διάλογος να γινει ουσιαστικός.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ KAI KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Άνοιξε επιτέλους η υπόθεση διχειριστικού ελέγχου του Δήμου Επανομής με τις κλήσεις των πρώτων μαρτύρων από την οικονομική επιθεώρηση Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στις 9/12 2009 στάλθηκαν οι πρώτες κλήσεις για εξέταση στους Χαλιάπα Δημήτριο, Παραδείση Γρηγόριο , Τεκίδη Δημήτριο.


ΚΛΗΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
Αριθ.πρωτ: 9102
΄Εχοντας υπόψη τις διατάξεις:

1. Του Ν.Δ 1264/1942 (περι τροποποιήσεως των διατάξεων περί οικονομικής επιθεώρησης και

2. Του άρθρου 2 του Ν.2343/1995 ( αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις.).

Σας καλούμε να προσέλθετε με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας στς δεκαεπατά(17) του μηνός Δεκεμβρίου, τρέχοντος έτους, ημέρα Πέμπτη και ώρα δέκα και 30 λεπτά ΠΜ, στο κατάστημα της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλονίκης, στην οδό Νικηφόρου Ουρανού και αριθμό 15 (Σφαγεία), προκειμένου να εξετασθείτε ως μάρτυρας σε υπόθεση διαχειριστικού ελέγχου του Δήμου Επανομής.
Σε περίπτωση που δεν προσέλθετε την ανωτέρω ημέρα και ώρα , θα εφαρμοσθεί η ποίνική διάταξη του άρθρου 2 παρ6β του Ν.2343/1995, με την οποία προβλέπεται η επιβολή προστίμου έως 1.467,36 Ευρώ.

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΤΖΙΚΟΣ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Tην Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 , θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, ενώ το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ίδια εκδήλωση στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Tα δημοτικά τέλη παραμένουν κοινωνικά άδικα.Προτείνουμε μείωση τελών 30% για κατοικίες , επαγγελματικούς χώρους και καταστήματα μέχρι 100τ.μ.Ενώ στα υπόλοιπα ακίνητα η μείωση να είναι 5%.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις εξής πληθυσμιακές ομάδες:'
α) Στις οικογένειες που έχουν έστω και ένα μέλος με μόνιμη και μη αναστρέψιμη αναπηρία 67% και άνω, δημοτών - κατοίκων Δήμου Επανομής.

β) Σε άπορους δημότες - κατοίκους Δήμου Επανομής.

γ) Σε πολύτεκνες μονογονεϊκές οικογένειες.

Μείωση 50% σε πολύτεκνες οικογένειες δημοτών και μείωση 25% για τις υπόλοιπες ομάδες με αναπηρία, μς τις κατάλληλες προϋποθέσεις και δικαιολογητικά ανάλογα με την κατηγορία των παραπάνω ανθρώπων.Και μετά από κατάθεση σχετικής αίτησης.

Τα δημοτικά τέλη συνεχίζουν να είναι κοινωνικά άδικα , καθώς στον επιμερισμό τους δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τις κοινωνικές ανισότητες του Δήμου μας. Δεν λειτουργούν αναδιανεμητικά , εξοικονομώντας πόρους από αυτούς που κερδίζουν υπέρμετρα από το Δήμο μας και αναδιανέμονται σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Δημοτική Αναγέννηση υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίος ο κοινωνικός εξορθολογισμός και η δημιουργία ενός κλιμακόμενου συστήματος τελών.
Εκείνο που εμείς θεωρούμε κοινωνικά δίκαιο είναι η πολιτική των τελών να ξεκινά από μηδενική βάση για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και κλιμακούμενα να εισπράττονται πόροι με κοινωνικά κριτήρια , φτάνοντας μέχρι αυτούς που κερδίζουν τεράστια κέρδη(π.χ Τράπεζες , μεγάλα εμπορικά καταστήματα).
Γι αυτό εισηγούμαστε τα παραπάνω μέτρα .

Ως δημοτική αρχή, έχουμε χρέος να λαμβάνουμε τα μηνύματα των δημοτών μας και να προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να απαλύνουμε τα καθημερινά προβλήματά τους , ώστε να εξασφαλίζουν οι δημότες μας καλύτερη και αξιοπρεπή διαβίωση.