Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.......


Στο χάρτη φαίνεται η πρόταση που έχει εγκριθεί και θεωρηθεί από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (Β1 φάση) κατά το μήνα Νοέμβριο του 2007, σε σχέση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Με έντονο κίτρινο χρώμα είναι οι περιοχές επέκτασης. Με ελαφρύ κίτρινο χρώμα είναι οι περιοχές μελλοντικής οικιστικής καταλληλότητας. Με πράσινο χρώμα είναι οι περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως γεωργική γη. Με γκρι χρώμα εκατέρωθεν του Φαναρίου (φαίνεται ένα "εξόγκωμα" στο χάρτη κάτω αριστερά) είναι η περιοχή για την ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας. Μεταξύ των δύο αυτών περιοχών, είναι η γη για την ανάπτυξη του τουρισμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε γενικες γραμμες καλο ειναι το σχεδιο.Οι ζωνες ΓΑ1,Δ,ΒΙΠΑ,ΕΜΟ πολυ σωστες,ο αξονας Μηχ/νας-Ηρακλειας πολυ ωραιος.Καποια βελτιωση-διορθωση χρειαζεται η επεκταση σχεδιου.Καλως επιλεγονται οι περιοχες κορελο και κανονια-μαρμαρο(ειναι οι πιο ωραιες αμφιθεατρικες περιοχες πλησιον του χωριου και ηδη οικιστικα ανεπτυγμενες).Η ενσταση μου ειναι για το Στριβο-Ξηραντηρια οπου δεν ισχυει το ιδιο και καποιοι λιγοι κατεχουν μεγαλες εκτασεις εκει και μαλλον εχουν βαλει το δαχτυλο τους για ιδιον οφελος.Η ευθυνη του Δημαρχου ειναι παντως μεγαλη γιατι προκειται για τη μελλοντικη εικονα του Δ.Διαμερισματος και καπως θα πρεπει να αψηφισει τις αντιδρασεις των δημοτων που μοναδικο τους κριτηριο ειναι το δικο τους κτημα.

Ι.Κ.Κ

kapsos είπε...

εγω πιστευω οτι θα παιξει πολυ χρημα για καποιους στην ιστορια με το ΓΠΣ.δεν ξερω ποιος θα το παρει αλλα αμα γινει η επανωμη τοπος διαμαχης των εργολαβων θα γινει της πουτανας το καγκελο.
πρεπει να γινει σοβαρη συζητηση και να συμμετεχουν ολοι.η αναγκη για το ΓΠΣ ειναι δεδομενη.επισης ειναι δεδομενο οτι καποιοι θα ναι χαμενοι.επισης πρεπει να βγει ο δημαρχος και να μας πει τι ακριβως θελει να κανει.αλλιως μιλαμε στον αερα.να μας πει με ποια κριτηρια επιλεγει τις περιοχες και αν εχει προσωπικο οφελος απ αυτη την ιστορια.αν παντως εχει οφελος σιγα μη βγει να το πει.χαζος ειναι?