Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ 4ου ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Π.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Επί του θέματος της πληρωμής του 4ου λογαριασμού της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Επανομής δηλώνω ότι:

1. Η μελέτη στο σύνολό της , δεν πληροί με επάρκεια τους όρους και τα στοιχεία που θα έπρεπε να είχε για την ανάπτυξη του τόπου μας, την προστασία του περιβάλλοντος , τις χρήσεις γης . Π.χ έχει επεκτάσεις σε ρέματα , τσιμεντοποιεί το παραλιακό μέτωπο , χωροθετεί ζώνη αναψυχής - τουρισμού εκχωρώντας σε ξένα προς το Δήμο συμφέροντα (κατευθυνόμενη ανάπτυξη).

2. Με σαφήνεια και κατηγορηματικό τρόπο έχω δηλώσει σε εξώδικη πρόσκληση την οποία απέστειλα στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης στους μελετητές και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την οποία κοινοποίησα στο Δήμο Επανομής και σε άλλους φορείς ότι το εν λόγω Γ.Π.Σ φαίνεται να εξυπηρετεί ανάγκες οι οποίες δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η χωροθέτηση της ζώνης αναψυχής-τουρισμού σε εκτάσεις που ανήκουν ή διεκδικεί η Μονή Αγίας Αναστασίας, δημιουργεί υποψίες για την κατευθυνόμενη ανάπτυξη.

3. Η Δημοτική Αρχή της πλειοψηφίας δήλωνε στο δημοτικό συμβούλιο και σε ανοικτές συνελεύσεις ότι το Γ.Π.Σ πριν αποσταλεί προς υπογραφή από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΠΣ έχει ήδη αποσταλεί στον Υπουργό χωρίς καμιά ενημέρωσή μας, οπότε αποδείχτηκε ότι η Δημοτική Αρχή έλεγε ψέμματα και παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες.

Για τους παραπάνω τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους καταψηφίζω το θέμα της πληρωμής του 4ου λογαριασμού, γιατί ο Δήμος μας δεν αξίζει να διοικείται από ανθρώπους που ψεύδονται και παραπλανούν τους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε τελικα στον ποταμο.ποιος τα πηρε κ με ποιους ορους