Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Γεροβασιλείου Χρήστος, εισηγούμενος του ημερήσιας διάταξης θέματος προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την διαγραφή των καταλόγων που αφορούν : α) τα τέλη εκδιδομένων λογαριασμών 2%, β) τα τέλη ύδρευσης Δ.Δ. Επανομής, γ) τα τέλη ύδρευσης παραλίας Δ.Δ. Επανομής, δ) τα τέλη ύδρευσης Δ.Δ. Μεσημερίου, ε) τα τέλη ΄Αδρευσης Δ.Δ. Μεσημερίου, στ) τα τέλη πεζοδρομίων, ζ) ΤΑΠ και η) Τ.Κ.Φ. και την επανέκδοση των καταλόγων αυτών με τα σωστά στοιχεία, και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο ν’ αποφασίσει σχετικά.


Ο Δ.Σ. κ. Παραδείσης Γρηγόριος είπε: « έχουμε καθυστερημένη αντίδραση από την Δημοτική Αρχή. Αποδεικνύεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε καθαρή εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου μας.

΄Επρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία ΕΔΕ προκειμένου να αποδειχθεί τι πραγματικά έχει συμβεί , ποιο είναι το μέγεθος του ποσού για το οποίο μιλάμε, αλλά και να αποδοθούν τελικά ευθύνες σε όσους είναι υπεύθυνοι για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Δυστυχώς και αυτό το θέμα προκάλεσε σοβαρούς κραδασμούς τόσο στην αξιοπιστία όσο και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα αντί να υπάρξει διαφάνεια υπήρξε συγκάληψη.

Λυπάμαι που ο σημερινός Δήμαρχος παραδέχθηκε ενώπιον του Δ.Σ. ότι συγκάλυψε το παραπάνω θέμα. Εδώ θέλω να τονίσω ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και ότι έπρεπε να ενημερώσουν το Δ.Σ. Θα πρέπει να τους καλέσουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να μας εξηγήσουν πως δεν υπέπεσε στην αντίληψη τους ένα τόσο σοβαρό θέμα.».

Το Δημοτικό Συμβούλιο



Αφού άκουσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεροβασιλείου Χρήστο, έχοντας υπόψη του τους ανωτέρω καταλόγους και μετά από συζήτηση



Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Κ Α Τ Α Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α



Εγκρίνει: α) την διαγραφή των καταλόγων που αφορούν : α) τα τέλη εκδιδομένων λογαριασμών 2%, β) τα τέλη ύδρευσης Δ.Δ. Επανομής, γ) τα τέλη ύδρευσης παραλίας Δ.Δ. Επανομής, δ) τα τέλη ύδρευσης Δ.Δ. Μεσημερίου, ε) τα τέλη ΄Αδρευσης Δ.Δ. Μεσημερίου, στ) τα τέλη πεζοδρομίων, ζ) ΤΑΠ και η) Τ.Κ.Φ., όπως ακριβώς αναγράφονται στους καταλόγους , λόγω ελλιπών στοιχείων και

β) την επανέκδοση των ανωτέρω καταλόγων με τα σωστά στοιχεία.



Μειοψηφούντων των Δ.Σ. κ.κ. Χαλιάπα Δημητρίου και Παραδείση Γρηγορίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: