Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ?



22 Ioυλίου 2008..Βρισκόμαστε στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου και η πολιτιστική δραστηριότητα στον Δήμο της Επανομής για το καλοκαίρι βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Οι μοναδικές εκδηλώσεις ήταν αυτές της νομαρχίας (συναυλία από διάφορα συγκροτήματα στον Ποταμό ) και του Αριστοτέλη με το Βeach Volley. Δυστυχώς πολιτιστική ευαισθησία στην Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει. Τόσα Σαββατοκύριακα πήγαν και πάλι χαμένα. Εκτός από τις όμορφες παραλίες που οφείλονται στον φυσικό πλούτο της Επανομής ο Δήμος μας δεν έχει να επιδείξει τίποτα ως προς την ανάπτυξη του τουρισμού. Τα ίδια και τα ίδια… Η Δημοτική Αρχή , ιδιαίτερα για την νεολαία δεν έχει να επιδείξει τίποτα όπως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια. Η καλοκαιρινή περίοδος αποτελεί για το δήμο μας περίοδο με τεράστια τουριστική κίνηση. Μόνο που ο τουρίστας το μόνο που έχει να θυμάται από την Επανομή είναι η φυσική ομορφιά της..Οποιαδήποτε δημοτική κίνηση προς όφελος του τουρισμού άφησε μόνο κακές εντυπώσεις. Ο Δήμος έχει εξελιχθεί σε επιχείρηση με μοναδικό σκοπό την επίτευξη του κέρδους από τις παράνομες παράγκες που έχει στήσει σε όλη την παραλιακή ζώνη. Εκτός όμως από την καλοκαιρινή περίοδο , ο πολιτισμός στην Επανομή εκλείπει και τους υπόλοιπους μήνες με ένα 5ήμερο εκδηλώσεων τύπου «ΑΡΓΥΡΙΑ: Να έχουμε να λέμε» που στερούνται από αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις .Θέστε στον εαυτό σας το εξής ερώτημα και θα καταλάβετε τι εννοώ. « Τι είναι αυτό για το οποίο φημίζεται η Επανομή και μπορεί να προσελκύσει τουρίστες και επισκέπτες;» Πλήρης απραξία του Π.Α.Κ!!

10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


1. Καθιέρωση Συναυλιών κάθε χρόνο, στην περιοχή του Ποταμού ή στο Γήπεδο Επανομής.
2. Καθιέρωση ετήσιου 4ήμερου camping στην περιοχή του Ποταμού –Ενίσχυση του θεσμού των Τσαϊρίων που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια από μια ομάδα συνδημοτών μας.
3. Διοργάνωση με το Σύλλογο ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ τουρνουά Beach Volley
4. Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου με σκοπό πάσης φύσεως εκδηλώσεων(χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, θεατρικών παραστάσεων.)
5. Θεσμοθέτηση Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Περιβάλλοντος στην περιοχή του υδροβιοτόπου με διαλέξεις και συζητήσεις.
6. Καθιέρωση Έκθεσης Βιβλίου στην περιοχή της Παραλίας
7. Θαλάσσια παιχνίδια και θεάματα σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Επανομής
8. Ενίσχυση των πανηγυριών Αγίας Μαρίνας και Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρωτοβουλίας του Π.Α.Κ
9. Καθιέρωση Γιορτής Ψαράδων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ψαράδων.
10. Καθιέρωση Εκδηλώσεων Νεολαίας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και πολλοί λίγα σε σχέση με τις ιδέες και τις προτάσεις που μπορούν να κατατεθούν πάνω στον τομέα πολιτισμός. Μπορείτε να καταθέσετε και σεις τις δικές σας προτάσεις επί του θέματος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα στην Επανομή? Για το Μεσημέρι δεν έχετε προτάσεις? Όλη η ανάπτυξη στην Επανομή? Γιατί τέτοιος συγκεντρωτισμός?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί και οι Μεσημεριώτες έχουν ψυχή....