Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Σε προηγούμενη ανάρτηση στο ιστολόγιό μας, σχολιάσαμε την απραξία της Δημοτικής Αρχής και του ΠΑΚ ως προς τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Ο συνδυασμός "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" και οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν, σεβόμενοι τον πολιτισμό ως αξία απαραίτητη για την πρόοδο μιας κοινωνίας αλλά και για να αφυπνίσει την Δημοτική Αρχή και το ΠΑΚ προτείνει τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Πρόγραμμα "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ". Ένα νέο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα Δήμο να δημιουργήσει εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση, την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία για τους δημότες.Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Δήμο της Επανομής να συμμετάσχει φέτος στο πρόγραμμα και να αποκτήσει, έστω και με βοήθεια, πολιτιστική δράση προς όφελος των δημοτών της και μόνο.
Σας παραθέτουμε ακριβώς το σκοπό του προγράμματος αυτού.

To Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Διευθύνουσας Επιτροπής για την Τοπική και Περιφερειακή Δημοκρατία (CDLR) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του έτους 2007 το πρόγραμμα με τίτλο «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας».
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας είναι μια ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση με ταυτόχρονες εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις συμμετέχουσες τοπικές αρχές σε όλα τα κράτη μέλη, προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση της τοπικής δημοκρατίας και να προωθηθεί η ιδέα της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, η οποία το τρέχον έτος θα λάβει χώρα από 13 έως 19 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο της Ευρώπης προτείνει 29 δράσεις .Οι δράσεις αυτές χωρίς να είναι δεσμευτικές μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ανάλογων εκδηλώσεων από ΟΤΑ της χώρας μας. Απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό π.χ. νέοι, ηλικιωμένοι, δημότες, εκπρόσωποι σωματείων και έχουν ως στόχο αφενός να ενημερώσουν τους πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας των τοπικών αρχών και αφετέρου να τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν ενεργά στις τοπικές υποθέσεις.
Πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.coe.int/demoweek. και στο http://www.ypes.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mia apo tis prokliseis poy antimetwpizei i europe simera einai
pos tha ejasfalisei oti neoi tha exoyn ergasia kai kalo melon.
ola ta alla einai fykia kai mejotes kordeles!!!