Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας καλούμε σε πρώτη τακτική συνεδρίαση για την 4/8/08, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , για να πάρουμε αποφάσεις επί των κατωτέρω θεμάτων:
1. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ (Βλέπε υποσημείωση στο τέλος της ανάρτησης)
2. Δημιουργία νέου κοινού σταθμού μεταφόρτωσης αστικών απορριμάτων για τους δήμους Επανομής, Μηχανιώνας και Θερμαϊκού.
3. Ρύθμιση οφειλών των Δημ.Επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ( Ν.3649/2008)
4. Μίσθωση θαλάσσιας έκτασης στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Επανομής μονάδας μυδοκαλλιέργειας.
5. Ψήφιση Πίστωσης 9ου λογαριασμού και πιστοποίηση μελέτης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Επανομής.
6. Εκμίσθωση Δημοτικών Χώρων.
7. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου : "Περίφραξη 3ου Νηπιαγωγείου Δ.Δ Επανομής"
8. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: " Ανακαίνιση 1ου Δημοτικού Σχολείου Δ.Δ Επανομής."
9. Έγκριση προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: " Ασφαλτόστρωση δρόμου περιοχής Τούμπα Μεσημερίου"
10. Αποδοχή επιχορήγησης και ψήφιση πίστωσης Μερικής Απασχόλησης στο Δήμο Επανομής.
11. Προγραμματική Σύμβαση για τη διαχείριση ανακύκλωσης.
12. Ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση :" Επισκευή και συντήρηση σχολείων Δήμου Επανομής"
13. Ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση :"Συντήρηση Δικτύου Φ.Ο.Π Επανομής"
14. Ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση :"Συντήρηση μηχανημάτων και αυτοκινήτων Δήμου Επανομής"
15. Ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση :"Ανάπλαση αλσυλλίων"
16. Ανάθεση στη Δημοτική Επιχείρηση : "Καθαρισμός Παραλιών Πάλιουρα και Όρμου Δήμου Επανομής"
17. Επιχορήγηση στο ΠΑΚ
18. Τροποποίηση προϋπολογισμού
19. Ψήφιση πίστωσης για αποζημίωση μελών υπηρεσιακού συμβουλίου ΟΤΑΝ Θεσ/νικης
20. Έγκριση απολογισμού 2007 του ΠΑΚ
21. Έγκριση απολογισμού 2007 του ΚΑΠΗ Επανομής
22. Έγκριση απολογισμού 2007 του ΚΑΠΗ Μεσημερίου
23. Έγκριση απολογισμού 2007 του Παιδικού Σταθμού Επανομής
24. Αποδοχή επιχορήγησης για ΚΕΠ για το προσωπικό με σύμβαση.
25. Αιτήσεις

Υποσημείωση για το θέμα 1.
Ειδικότερα υπέχουν ποινικές ευθύνες οι διοικούντες στις ως άνω Δημοτικές Επιχειρήσεις ήτοι:1) την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Επανομής (ΔΕΥΑ) και 2) τη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής - Πολιτιστικής - Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Επανομής (ΔΕΤΠΑ) του Δήμου Επανομής Ν.Θεσσαλονίκης κατά το άρθρο 259 του Ποινικού κώδικα οι οποίοι καταφανώς έχουν παραβεί τις άνω διατάξεις του άρθρου 4 του ν.3260/2004 με σκοπό τη ματαίωση του διορισμού υποψηφίων των προκηρύξεων 1/196Μ/2006 και 1/567Μ/2006 με ενδεχόμενο αποτέλεσμα οι ως άνω επιχειρήσεις να υποστούν ζημιές από νόμιμες αξιώσεις των υποψηφίων τόσο για μισθούς που απώλεσαν από την όλη καθυστέρηση της πρόσληψης τους , όσο και κατά μείζονα λόγο για την πολύ μεγαλυτέρα ζημία από την ακύρωση των σχετικών προκηρύξεων.
Για τους λόγους αυτούς
Εν όψει του άρθρου 37 παρ.2 του κώδικα Ποινικής Δικονομίας πρέπει να παραπεμφθεί η υπόθεση στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες.
Ο Σύμβουλος Επιθεωρητής (Συμπληρωματική Έκθεση ) του ΑΣΕΠ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επισκέπτομαι το δήμο σας πολύ συχνά κ ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της γρήγορης πρόσβασης στις παραλίες σας. Δυστυχώς όμως για εσάς, δεν έχετε αξιοποιήσει την περιοχή καθόλου. Δεν είναι οργανωμένες όλες οι παραλίες, καθώς και σε κάποιες από αυτές η πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω μη ασφαλτοστρωμένων δρόμων. Στην παραλία του Ποταμού λειτουργούν 1-2 beach bar τα οποία δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα στους λουόμενους εκτός από τις ξαπλώστρες οι οποίες είναι ελάχιστες. Οι παραλίες πρέπει να καθαριστούν από τα φύκια, ώστε να είναι καθαρές και η παραλία και η θάλασσα.
Ενώ υπήρχε ήδη camping στην περιοχή σας, είναι κλειστό για χρόνια χωρίς ο δήμος σας να έχει προβεί σε κάποια αξιοποίηση του για να είναι ανοιχτό προς το κοινό, με σκοπό την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή.
Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους υπευθύνους που επιμελούνται το site σας. Τα κείμενα είναι καλογραμμένα και η θεματολογία επίκαιρη.

A. Γκαλέτση

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να είναι λίγο αργά αλλά τώρα διάβασα το post. Διάβασα με μεγάλη προσοχή τα θέματα προς συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου. Είδα με έκπληξη να αναφέρονται 2 απολογισμοί, αυτοί των ΚΑΠΗ. Ναι πρέπει να φροντίζουμε την 3η ηλικία αλλά κάποια στιγμή δεν πρέπει να δούμε και απολογισμό του συμβουλίου νεολαίας. Εχω την εντύπωση πως η λειτουργεία του έγινε καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού και τυπικής διαδικασίας. Εκλογές χωρίς αξιοπιστία, με εκλεγμένα πρόσωπα κατευθηνόμενα απο πολιτικές δυνάμεις, μεγάλα πιθανόν κονδύλια που μένουν ανεκμετάλευτα και ίσος πηγαίνουν σε άλλους "τομείς", ενα συμβούλιο ανενεργό χωρίς δράση,ενα θεσμό που αντι να εκμεταλευτούμε πεταμε στην ανακύκλωση για να ερθει η επομενη δημοτική αρχη και να ξαναγεννηση απλα για τα ματια του κοσμου. Ας μην βλέπουμε μονο εκείνη την καρεκλα λοιπόν. Είστε στην αντιπολίτευση, έχετε αναρωτηθεί ποτε τι γίνεται με αυτό τον θεσμό; Την απάντηση την παίρνω απο τα θέματα που συζητάτε στα συμβούλια. Καντε λοιπόν κάποια ενεργεια να μαζευτεί όλη η νεολαία της Επανομής να διεκδικήσουμε την σωστή λειτουργεία αυτου του θεσμου.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.