Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗΣ


Ως απάντηση στο e-mail φίλου-αναγνώστη που λάβαμε, σχετικά με την διαδικασία μεταδημότευσης στον Δήμο Επανομής, σας παραθέτουμε την ακριβή διαδικασία.


ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟΥ

Δικαιολογητικά:α. Ειδική Βεβαίωση μονίμου κατοικίας από την Αστυνομία του Δήμου ΕΠΑΝΟΜΗΣ (αποκλειστικά), για τη χορήγηση της οποίας ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει: 1. Αίτηση / υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία) 2. Ταυτότητα 3. Φορολογικές δηλώσεις των δύο τελευταίων ετών και του τρέχοντος έτους, αν υπάρχει (π.χ. εάν η αίτηση γίνεται το 2005, θα πρέπει να προσκομιστούν οι δηλώσεις των ετών 2003-2005) ή αντίγραφα λογαριασμών (Δ.Ε.Η. - Ο.Τ.Ε. - Ε.ΥΔ.Α.Π.), από τις οποίες να προκύπτει ότι ο αιτών είναι μόνιμος κάτοικος ΕΠΑΝΟΜΗΣ τα δύο τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα.β. Πιστοποιητικό γέννησης με πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης και με πλήρη στοιχεία (ειδικός εκλογικός αριθμός, ακριβής ημερομηνία γέννησης, μητρώα αρρένων), το οποίο θα αναγράφει ότι εκδίδεται για μεταδημότευση στο Δήμο ΕΠΑΝΟΜΗΣ (χορηγείται από το Δήμο, από τον οποίο γίνεται η μεταδημότευση).γ. Αίτηση / υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία) ή εξουσιοδότησηδ. ΤαυτότηταΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση διάζευξης, θα πρέπει επιπρόσθετα να προσκομιστούν και τα εξής: 1. Διαζευκτήριο 2. Απόφαση του Πρωτοδικείου και ιδιωτικό συμφωνητικό για την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων.

ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ
Δικαιολογητικά:α. Ειδική Βεβαίωση μονίμου κατοικίας από την Αστυνομία του Δήμου ΕΠΑΝΟΜΗΣ (αποκλειστικά), για τη χορήγηση της οποίας ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει: 1. Αίτηση / υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία) 2. Ταυτότητα 3. Φορολογικές δηλώσεις των δύο τελευταίων ετών και του τρέχοντος έτους, αν υπάρχει (π.χ. εάν η αίτηση γίνεται το 2005, θα πρέπει να προσκομιστούν οι δηλώσεις των ετών 2003-2005) ή αντίγραφα λογαριασμών (Δ.Ε.Η. - Ο.Τ.Ε. - Ε.ΥΔ.Α.Π.), από τις οποίες να προκύπτει ότι τα μέλη της οικογένειας είναι μόνιμοι κάτοικοι ΕΠΑΝΟΜΗΣ τα δύο τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα. 4. Εφόσον προσέρχεται ένα μόνο μέλος της οικογένειας, εξουσιοδότηση για τα υπόλοιπα μέλη, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία.Η βεβαίωση απαιτείται για κάθε ενήλικο μέλος χωριστά.β. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης και με πλήρη στοιχεία (ειδικός εκλογικός αριθμός, ακριβής ημερομηνία γέννησης, μητρώα αρρένων και στοιχεία γάμου), το οποίο θα αναγράφει ότι εκδίδεται για μεταδημότευση στο Δήμο ΕΠΑΝΟΜΗΣ (χορηγείται από το Δήμο, που είναι εγγεγραμμένοι).γ. Αίτηση / υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία) και εξουσιοδότηση για τα μέλη που δεν προσέρχονται.δ. ΤαυτότητεςΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση διάζευξης, θα πρέπει επιπρόσθετα να προσκομιστούν και τα εξής: 1. Διαζευκτήριο 2. Απόφαση του Πρωτοδικείου και ιδιωτικό συμφωνητικό για την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων.

ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟΥ ΛΟΓΩ ΓΑΜΟΥ

Η διαδικασία αυτή ακολουθείται όταν ο/η σύζυγος είναι ήδη εγγεγραμμένος/η στο Δήμο μας και θα πρέπει να εγγραφεί και το άλλο μέλος. Δικαιολογητικά:α. Αίτηση / υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία)β. Ταυτότηταγ. Πιστοποιητικό γέννησης με πλήρη στοιχεία (ειδικός εκλογικός αριθμός, ακριβής ημερομηνία γέννησης, μητρώα αρρένων), το οποίο θα αναγράφει ότι εκδίδεται για μεταδημότευση στο Δήμο ΕΠΑΝΟΜΗΣ (χορηγούνται από το Δήμο που είναι εγγεγραμμένος/η).δ. Ληξιαρχική πράξη γάμου
Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε στείλτε μας e-mail στο dimotikadrwmenaepanomis@hotmail.com
TΑ "ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ" ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας εκπλήσεις πάλι Παραδίση. Απορώ πως κάθεσαι και γράφεις στο blog καθημερινά ενώ έχειςτόσες δουλειές.Μπράβο σου.Τιποτα αλλο